Siirry suoraan sisältöön

Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys palkitsi vapaaehtoisen

 

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys palkitsi syövän kokeneen, yhdistyksen Saimaan osaston puheenjohtajan Vesa Hujalan lauantaina 16.4.2016 järjestöpäivillään Ristiinassa.

Vesa Hujala on kuulunut Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistykseen reilut 15 vuotta. Yksi tärkeä vapaaehtoistyön kohde on yhdistyksen Ristiinassa, noin 35 kilometrin päässä Mikkelistä, sijaitseva Kyyrönkaidan kurssikeskus, jossa Hujala on tehnyt jo vuosia huolto- ja remonttitöitä.

Vesa Hujala on 74-vuotias ja sairastanut kurkkusyövän yli 20 vuotta sitten. Tukihenkilötoimintaa hän on harrastanut kymmenisen vuotta pääasiassa puhelinneuvontana. Hänen tuettavinaan on paljon myös omaisia ja läheisiä, jotka kaipaavat tukea vähintään yhtä paljon kuin syöpäpotilaatkin.

Vertaistuki tärkeää myös syöpäpotilaan läheisille

Hujala pitää vertaistukea erittäin tärkeänä. Tuki on vastavuoroista: kun hän keskustelee potilaiden kanssa, he saavat vertaistukea, mutta myös tukihenkilö itse kokee saavansa tukea.

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys perustettiin vuonna 1962. Aluksi yhdistyksen nimi oli LE-kerho, sittemmin LE-invalidit ry. Nykyinen nimi otettiin käyttöön vuonna 2005. Yhdistys oli sekä Suomen että Pohjoismaiden ensimmäinen syöpäpotilaiden potilasyhdistys. Myöhemmin vastaavat yhdistykset perustettiin kaikkiin Pohjoismaihin.

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys tarjoaa vertaistukea kymmenen paikallisosaston alueella. Koulutettuja vertaistukihenkilöitä on koko maassa 51. Yhdistys järjestää sopeutumisvalmennuskursseja ja virkistyslomatoimintaa Kyyrönkaidan kurssikeskuksessa. Paikallisosastot toimivat ympäri maata, ne järjestävät tapaamisia ja erilaista virkistystoimintaa.

Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys(avautuu uudessa ikkunassa)

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Lisätietoja

toiminnanjohtaja Merja Lindqvist, Suomen Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys, puh. 040 514 6045
tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80