Siirry suoraan sisältöön

Keski-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Keski-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee 15 vuotta syöpäpotilaiden Heimoveljet-ryhmää vetäneen Olavi Keskisen 60-vuotisjuhlakonsertissaan sunnuntaina 6.11.2016 Kuokkalan kirkossa Jyväskylässä.

Olavi Keskisen syöpäpotilaisiin liittyvä vapaaehtoistyö alkoi omasta sairaudesta. Hän sairasti eturauhassyövän vuonna 2000 ja on radikaalin leikkauksen ansiosta toipunut siitä täysin. Samalla hän tutustui kahteen muuhun potilaaseen. Miehet perustivat yhdessä Miesten ryhmän Jyväskylän Heimoveljet. Se on nykyään tarkoitettu kaikille syöpää sairastaville miehille.

Heimoveljet kokoontuvat kerran kuukaudessa. Sosiaalinen kanssakäyminen vetää veljiä puoleensa, sillä tapaamisissa näkyy vuodesta toiseen samoja kavereita. Koska veljet eivät ole jaksaneet puhua omasta sairaudestaan 15:tä vuotta, heillä on yleensä vähintään yksi vierailija joka kokouksessa. Mukana on ollut muusikoita, omaishoitajia, sädehoitajia ja monia muita.

Heimoveljet ovat käyneet kertomassa eturauhassyövästä lähihoitajaopiskelijoille pian neljän vuoden ajan. Palkkioksi opiskelijat ovat hoitaneet veljien jalkoja, pitäneet heille jumppaa tai järjestäneet kokkikursseja. Keskinen toivookin nuorten ja vanhempien ihmisten välille enemmän avointa kanssakäymistä ja yhteydenpitoa.

Olavi Keskinen uskoo, että vapaaehtoistyö muodostuu tulevaisuudessa yhteiskunnalle entistä tärkeämmäksi asiaksi. Muuten Suomi ei selviä vanhusten hoidosta.

– Opin vapaaehtoistyössä jatkuvasti uusia asioita, kun kuuntelen eri alojen ammattilaisten tarinoita ja elämänkokemuksia. Olen itsekin innostunut meidän heimoveljistämme ja mielestäni olemme onnistuneet hyvin, hän sanoo.

Jyväskyläläinen Olavi Keskinen on 74-vuotias aktiivinen liikunnan harrastaja. Keskisellä on kanttia sanoa 34 maratonia juosseena, että kunnossa pitää olla, muuten ei elämästä tule mitään. Vaikka maratonit ovat jo taaksejäänyttä elämää, juoksukaverit hölkkäävät edelleen joka torstai Palokka-järven ympäri.

Keski-Suomen Syöpäyhdistys on perustettu 1956. Yhdistyksen tavoitteena on ehkäistä syöpää ja edistää syövän varhaista toteamista. Yhdistys harjoittaa myös syöpään sairastuneiden ja heidän omaistensa elämänlaatua parantavaa toimintaa Keski-Suomen maakunnan alueella.

Keski-Suomen Syöpäyhdistyksellä on neljä paikallisosastoa ja kaksi paikallista kerhoa. Sen jäsenmäärä on noin 5 000.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Immu Isosaari, Keski-Suomen Syöpäyhdistys, puh.  050 516 7878

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80