Siirry suoraan sisältöön

Kasmirin Vauvoja on tämän vuoden kesäkumibiisi

Tiedote 15.5.2015

Kumista turvaa rakkauden huuman keskelle

Niinku jääpala mä sulan ku sä katot mua,
Vaik koitan olla viilee
Damn mama mä ihailen sun geenejä,
Kyl sä tiiät sen
Ja mä haluun kanssas tehä vauvoja,
Mutten vielä, ei
Ja vaik haluun kanssas tehä vauvoja,
Tanssitaan viel hetki kahdestaan

(Kasmir: Vauvoja. Feat. SAARA. Kesäkumibiisi 2015)

Katso video!(avautuu uudessa ikkunassa)

Kesäkumikampanja 2015 starttaa 30.5. Oulun YleXPopissa. Kampanjan aikana nuorille jaetaan 200 000 kondomia ja kerrotaan turvallisesta ja vastuullisesta seksistä. Kesäkumi on mukana myös Turun Ruisrockissa 3.–5.7. ja Tampereen Blockfestissä 21.–22.8.

Festareilla voi suorittaa Naimamaisterin tutkinnon osoittamalla Väestöliiton tai Syöpäjärjestöjen asiantuntijoille olevansa ehkäisytiedon maisteri. SPR:n koulutetut vapaaehtoiset tapaavat kesän tapahtumissa kymmeniä tuhansia nuoria ja keskustelevat heidän kanssaan turvallisesta seksistä ja kondomin käytöstä. Syöpäjärjestöt ovat mukana kampanjassa muistuttamassa, että kondomilla ehkäistään myös syöpää.

”Yksi syy, miksi etenkin nuorilla ehkäisy jää joskus käyttämättä on ihastumisen ja rakastumisen huuma tai pelko lumouksen särkymisestä. Ei muisteta ehdottaa ehkäisyn käyttöä, kun tunteet vievät. Näin voi käydä myös aikuisella. Ehkäisyn käyttöä kannattaakin miettiä etukäteen ja keskustella siitä kumppanin kanssa”, muistuttaa Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halonen.

Kun kondomi on aina mukana, kuminen turvakin on lähellä, jos rakkauden huuma yllättää. Kondomia on käytettävä jokaisessa yhdynnässä koko yhdynnän ajan. Kondomi on ainoa ehkäisyväline, joka ehkäisee sekä seksitaudeilta että raskaudelta. Kondomi on helppo hankkia ja käyttää. Kesäkumi-pakkaus sisältää kondomin ja tietoa kondomin oikeasta käytöstä.

Kesäkumi-kampanja täyttää tänä vuonna 20 vuotta

Kampanjan ideoivat Radiomafian juontajat Jusu Lounela ja Eve Mantu.

”Idea kesäkumista jotenkin vaan terhakasti ponnahti seisomaan ideoiden eturiviin, kun mietittiin hyvää kesäistä Radiomafia-tuotetta, jota voisi jakaa kuuntelijoille”, Eve Mantu kuvaa kampanjan syntyhetkiä.

”Kumi ansaitsi sen, että siihen liittyvä nolostelu nujerrettiin. Ei kannata kuunnella niitä, joiden mielestä on kornia kulkea kumi meikkipussissa tai lompakossa. Kesäkumihan on fiksun ihmisen merkki, ja kumin käyttäminen mitä romanttisin välittämisen ele.”

Kesäkumikampanjan toteuttavat yhteistyössä YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Virve Laivisto, Syöpäjärjestöt, puh. 050 588 2700

Tiedottaja Inka Kovanen, Suomen Punainen Risti, puh. 020 701 2223

Nuorisolääkäri Miila Halonen, Väestöliitto, puh. 050 590 3617

Head Of Music Peppi Puljujärvi, YleX, puh. 045 137 0807