Siirry suoraan sisältöön

Juha Heino terveysosaston johtajaksi

Juha Heino, LL, eMBA, on nimitetty Suomen Syöpäyhdistyksen terveysosaston johtajaksi. Terveysosaston tavoitteena on syövän ehkäisyn, varhaistoteamisen ja syövänhoidon kehittäminen sekä  sairastuneiden hyvän elämän edistäminen.

Juha Heino aloittaa työssään 21.5.2018. Hänen tärkeimpiä tavoitteitaan on varmistaa, että sairastuneet ja asiantuntijat löytävät yhä paremmin Syöpäyhdistyksen tuen sairastamisen eri vaiheissa. Suomen Syöpäyhdistyksellä on myös vahva tavoite huippulaatuisen hoidon varmistamisessa sote-muutoksessa.

– Sote-uudistuksessa on varmistettava hoitoprosessin sujuvuus palveluita käyttävän potilaan näkökulmasta, toteaa Heino.
– Hoitopolun, aina syövän epäilystä syöpähoitojen kautta kuntoutukseen saakka, on oltava yhtenäinen ja laadukas koko Suomessa.

Heino siirtyy Syöpäyhdistyksen palvelukseen Forssan hyvinvointikuntayhtymän yhtymäjohtajan paikalta. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Tampereen Koskiklinikan johtavana lääkärinä ja liiketoiminnan kehitysjohtajana, Lääkäriasema Pulssin toimitusjohtajana sekä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkönä.

Suomen Syöpäyhdistyksen terveysosasto tarjoaa sairastuneille ja läheisille neuvontapalveluja, tukihenkilötoimintaa ja kuntoutusta. Osasto tekee myös merkittäviä terveyden edistämisen toimenpiteitä syöpäriskinsä vähentämisestä kiinnostuneille aikuisille sekä nuorille.

Terveysosaston neuvontapalvelut kohtaa puhelimitse, kasvotusten ja digikanavien kautta sairastuneita ja läheisiä.  Terveysosasto koordinoi Syöpäyhdistyksen kurssimuotoista sopeutumisvalmennusta sairastuneen tai läheisen elämänlaadun, elämänhallinnan ja arjesta selviämisen parantamiseksi. Tukihenkilötoiminta tarjoaa vertaistukea sairastuneille ja kouluttaa tukihenkilöitä. Suomen Syöpäyhdistyksen saattohoidon tukihenkilötoiminta palkittiin 2017 Soste-palkinnolla.

Terveysosaston terveyden edistämisen kampanjoissa, koulutuksissa ja verkkoalustoilla ovat vuonna 2018 teemoina nuorten tupakointi ja nuuskaaminen, aurinko, ravinto, alkoholi ja liikunta.

Suomen Syöpäyhdistyksen toiminnalle on yhä suurempi tarve tulevaisuuden Suomessa syöpätapauksien lisääntyessä. Suomen Syöpäyhdistyksen tutkimuslaitoksen, Suomen Syöpärekisterin, ennusteen mukaan vuonna 2025 Suomessa sairastuu yli 40 000 ihmistä syöpään ja siihen kuolee noin 12 000 henkilöä. Myös selviytyjien määrä kasvaa. Järjestöjen merkitys julkisten ja yksityisten toimijoiden rinnalla kasvaa niin sairauden kanssa elävien tukemisessa kuin arvokkaan saattohoidon varmistamisessa.

Lisätiedot:
Sakari Karjalainen, pääsihteeri, Suomen Syöpäyhdistys ja Syöpäsäätiö puh. 0400 818 910

Juha Heino, johtaja, Suomen Syöpäyhdistys, terveysosasto 21.5. alkaen, tavoitettavissa 29.3. lähtien, puh: 050 3866221