Siirry suoraan sisältöön

Hyvä Päivä -ryhmiä tarvitaan korona-aikana enemmän kuin koskaan

Korona-aika on vähentänyt sosiaalisia kontakteja ja vaikeuttanut entisestään monen nuoren elämänhallintaa. Syöpäjärjestöt tukee nuoria parempiin elintapavalintoihin Hyvä Päivä -toiminnalla.

Hyvä päivä -ryhmissä kannustetaan nuoria, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa, pohdiskelemaan omia elintapojaan. Syöpäjärjestöt on kehittänyt toimintakonseptin yhdessä Kajaanin kaupungin nuorisotoimen kanssa. Hyvä Päivä -ryhmissä on ollut vuodesta 2016 mukana 300 nuorta.

Tänä vuonna on tarkoitus järjestää 40 Hyvä Päivä -ryhmää ympäri Suomea. Lisäksi pilotoidaan toimintaa ammattioppilaitoksissa niiden nuorten parissa, jotka ovat vaarassa keskeyttää koulutuksen. Ryhmien koko on yleensä alle 10 henkeä ja ne pyritään järjestämään oikeina, kasvokkaisina tapaamisina.

– Korona-aikana tällaiselle toiminnalle on erityinen tarve, koska kriisi iskee kovimmin niihin, joilla on jo muutenkin vaikeaa, sanoo kehittämispäällikkö Seppo Soine-Rajanummi Syöpäjärjestöistä.

-Monia nuoria on aiemmin voinut kannatella esimerkiksi joku tärkeä harrastus, jonka on nyt joutunut keskeyttämään koronan takia.

Ryhmistä hyvää palautetta

Nuoriso-ohjaajien tai ohjaamotyöntekijöiden vetämissä ryhmissä nuoret paitsi keskustelevat myös tekevät yhdessä ruokaa ja kokeilevat erilaisia liikuntamuotoja.

– Ryhmässä saa erilaisen näkökulman ongelmiinsa, Hyvä päivä -ryhmiä ohjaava ohjaamotyöntekijä Jemina Parkkinen Keravalta kuvailee.

– Nuori huomaa ryhmässä, että kaikilla on haasteita. Hän saa lisävoimaa siitä, että hän onkin hyvä jossain, vaikka ruuanlaitossa, vaikka jossain toisessa asiassa voi olla ongelmia.

Osallistujilta saatu palaute ryhmistä on ollut todella hyvää, 95 prosenttia arvioi ryhmän joko erinomaiseksi tai hyväksi ja 80 prosenttia arvioi, että ryhmässä tehdyt kokeilut auttoivat viemään ryhmässä käsiteltyjä teemoja, kuten terveellisempää syömistä ja parempaa arkirytmiä, omaan arkeen.

Hyvä Päivä -toimintaa rahoitetaan STEA-avustuksella sekä LähiTapiolan ja Syöpäsäätiön tuella.

 

Lisätiedot

Syöpäjärjestöt
Kehittämispäällikkö Seppo Soine-Rajanummi 050 440 5694
Viestinnän asiantuntija Maarit Rautio 040 549 1003

Keravan kaupunki
Ohjaamotyöntekijä Jemina Parkkinen 040 318 4169