Siirry suoraan sisältöön

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee erityisesti parantumatonta syöpää sairastavien parissa vapaaehtoistyötä tekevän ja itsekin keuhkosyöpää sairastavan Paula Lumpeen maanantaina 23.5.2016 kevätkokouksessaan Helsingissä.

Paula Lumme on ollut Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen tukihenkilönä vuodesta 2011. Hän kuvailee vapaaehtoistyötä tärkeimmäksi elämäntehtäväkseen. Se auttaa jaksamaan ja siinä tuntee itsensä tarpeelliseksi. Kaikki kohtaamiset ja keskustelut muiden syöpäpotilaiden kanssa ovat antoisia ja tärkeitä.

Lumme toimii aktiivisesti myös keuhkosyöpäpotilaiden ja heidän läheistensä vertaistukiryhmässä. Hän tekee tukihenkilötyötään pääasiassa puhelimitse, mutta tapaa myös tarvittaessa lähempänä asuvia. Välillä kuulumisia kerrotaan viesteillä. Suurin osa yhteydenotoista tulee pääkaupunkiseudulta, mutta tuettavia on ympäri Suomea.

Lohjalainen Paula Lumme on 62-vuotias ja sairastui keuhkosyöpään vuonna 2009. Vakavasta sairaudesta huolimatta hän haluaa antaa vertaistukea keuhkosyöpäpotilaille ja myös muille parantumatonta syöpää sairastaville. Hän on iloinen voidessaan tehdä vapaaehtoistyötä, josta saa voimaa ja tarkoituksen tämänhetkiselle elämänvaiheelleen.

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys on perustettu vuonna 1965. Toiminnan painopisteitä ovat terveyden edistäminen, syövän ehkäisy sekä syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukeminen. Yhdistys pitää tukitoimintaa niin tärkeänä, että ottaisi mielellään riveihinsä lisää vapaaehtoisia.

Yhdistyksellä on toimitilat Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Riihimäellä. Lisäksi yhdistyksen paikallisosastoilla on toimintaa kymmenellä muulla paikkakunnalla.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Sirpa Hietaranta, Etelä-Suomen Syöpäyhdistys, puh.  09 6962 1112
sirpa.hietaranta@essy.fi

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80