Siirry suoraan sisältöön

Erika Vikman ja Arttu Wiskari esittävät vuoden 2021 kesäkumibiisin  

Vuoden 2021 Kesäkumikampanjan käynnistää Tääl on niin kuuma -kesäkumibiisi. 26. kertaa järjestettävä kampanja muistuttaa hetken huumaan liittyvästä vastuusta. 

Erika Vikman ja Arttu Wiskari esittävät yhdessä biisin ensimmäistä kertaa livenä YleXPopissa, joka järjestetään virtuaalisesti lauantaina 5. kesäkuuta. Konserttia voi seurata suorana Yle Areenassa klo 16–23 ja Yle TV2:ssa klo 19–23. 

Tääl on niin kuuma -kappale kertoo kahden kulkurin spontaanista kohtaamisesta, kuumista paikoista ja siihen liittyvästä vastuusta. Cicciolina-, Syntisten pöytä- ja Häpeä-kappaleista tuttu Erika Vikman on liputtanut musiikissaan ja esiintymisissään pelottomuuden, häpeilemättömyyden ja hauskanpidon puolesta. Vaikka seksistä puhuminen on yleistynyt ja tietoa on tarjolla enemmän kuin koskaan,  seksikeskustelu on Vikmanin mielestä yhä paikoin sukupuolittunutta ja moralisoivaa. 

– Jos kertoo yhden yön kumppaneista, siitä puhutaan helposti kevytkenkäisyytenä. Mutta onko huono juttu olla kevytkenkäinen? Onko huono juttu osata nauttia elämästä ja olla spontaani? 

Vikman ja Wiskari ovat molemmat otettuja perinteikkääseen Kesäkumikampanjaan pääsystä. 

– Tänä vuonna olen oikea henkilö ottamaan tän roolin, Vikman myöntää.  

– Erika on oikealla tavalla avoin tyyppi viemään kesäkumisoihtua eteenpäin. Mä oon tässä apinaorkesterissa komppaamassa ja fiilistelemässä hyvää biisiä, Wiskari lisää. 

Kesäkumikampanja ja kondomien jakaminen on perinteisesti ollut näkyvä osa kesän nuorten tapahtumia ja festareita. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi yli 150 000 kondomin jakaminen keskitetään tänä vuonna kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön sekä nuorten suosimiin illanviettopaikkoihin ulkona.  

 YleX:n kanavapäällikkö Hanne Kautto pitää kovassa nousukiidossa olevaa Erika Vikmania loistavaksi artistivalinnaksi Kesäkumikampanjaan. Biisin kautta kampanjaan mukaan tullut koko kansan laulaja Arttu Wiskari on tervetullut lisä. 

 – Kun pohdimme artistivalintaa, Erika tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Hän on räväkkä ja suorapuheinen artisti, joka sopii kampanjan arvoihin. Olemme iloisia myös Artun mukaan tulemisesta, hän tuo kampanjaan lisää yleisöä ja näkökulmia. Kappaleessa on aineksia koko kansan kesähitiksi, Kautto kommentoi. 

YleX:n lisäksi kesäkumibiisiä voi kuunnella kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa. Perjantaina 4. kesäkuuta klo 12 julkaistaan myös kappaleen musiikkivideo. 

Kuumat paikat yllättävät – muista ehkäisy ja testit 

Vuoden 2021 kampanjassa muistutetaan turvallisemmasta seksistä. Kuumat paikat voivat yllättää, mutta romanssista voi nauttia, kun yllätyksiin on varauduttu ja kohtaamisissa suhtaudutaan kunnioittavasti toista kohtaan. 

 -Seksi uuden tuttavuuden kanssa voi olla jännää ja ihanaa, mutta paras fiilis siitä jää, kun ei tarvitse jälkikäteen miettiä seksitautien tai raskauden mahdollisuutta, toteaa Väestöliiton nuorten työn asiantuntija Viivi Sihvonen. 

Yllättäviin seksitilanteisiin voi varautua nappaamalla mukaan Kesäkumin tai kaksi. Useampi kondomi ei ole pahitteeksi, sillä samaa kumia ei kannata käyttää eri seksitavoissa, ja useammasta kumista riittää myös suuseksisuojan askarteluun. Seksiä voi myös hetken päästä haluta lisää, jolloin ylimääräinen kumi löytää tiensä käyttöön samantien. 

-Joskus kumi unohtuu tai repeää, ja silloin kannattaa käydä seksitautitesteissä. Moni huolehtii omasta ja seksikumppaneiden terveydestä käymällä säännöllisesti testeissä kumin käytöstä huolimatta. Kumi, suuseksisuoja ja testaus mahdollistavat sen, ettei seksin nautinnollisuus muutu huoleksi seksitilanteen jälkeen, painottaa Sihvonen. 

 Kesäkumikampanjassa mukana olevat järjestöt muistuttavat, että turvallinen tunne seksissä kuuluu jokaiselle, riippumatta sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai seksitavasta. 

Tiedätkö jo kaiken turvallisemmasta seksistä? Aja itsellesi Kondomiajokortti ja testaa, oletko Naimamaisteri 

Kesäkumikampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa. 

 

Lisätietoja kampanjasta antavat: 

Syöpäjärjestöt: terveyden edistämisen asiantuntija Tanja Gluschkoff, 050 401 1758

YleX: kanavapäällikkö Hanne Kautto, 045 232 9624 

Väestöliitto: seksuaalineuvoja Viivi Sihvonen, 050 302 5935 

Suomen Punainen Risti: terveyden edistämisen suunnittelija Petra Lemmetty, 040 620 4373  

Erika Vikman: Iira Leinonen / Warner Music Finland, iira.leinonen@warnermusic.com  

Arttu Wiskari: Aino-Kuutamo Uusitorppa / Warner Music Finland, aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com  

 Kesäkumi löytyy myös InstagramistaFacebookista ja TikTokista. Seuraa kampanjaa somessa tunnisteilla #kesäkumi ja #naimamaisteri