Siirry suoraan sisältöön

Suostumukseen perustuva henkilötietojen käsittely tukihakemuksissa

Suomen Syöpäyhdistys kerää, käsittelee ja käyttää sinusta henkilötietoja, joiden avulla olet tunnistettavissa suoraan. Hakemusta säilytetään kalenterivuoden loppuun asti. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on arvioida taloudellisen tuen tarvettasi. Henkilötietojen käsittely perustuu allekirjoituksellasi vahvistamaasi suostumukseen.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin vain lähettämällä tiedon siitä neuvonta@cancer.fi tai kirjepostia osoitteeseen Suomen Syöpäyhdistys, sosiaalitoimikunta, Unioninkatu 22 00130 Helsinki.

Sinulta pyydetään nimi, yhteystiedot, ammatti, siviilisääty, ammatti, lasten lukumäärä, sairaus- ja hoitotiedot, mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon avustusta haetaan, saamaasi muut avustukset ja tilinumero. Antamasi tiedot tallennetaan suojatulle verkkolevylle ainoastaan hakemuksesi käsittelijöiden ulottuville. Paperiset lomakkeet säilytetään lukollisessa kaapissa, joka on lukollisessa huoneessa.

Henkilötietojasi ei siirretä eikä luovuteta ulkopuolisille eikä täydennetä muilla tiedoilla.

Henkilötietojasi säilytetään kulloisenkin kalenterivuoden loppuun asti.

Sinulla on oikeus:

  • peruuttaa suostumus henkilötietojesi käsittelyyn
  • päästä omiin henkilötietoihin
  • tietojen oikaisemiseen
  • tietojen poistamiseen
  • käsittelyn rajoittamiseen
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Voit käyttää oikeuksiasi ensisijaisesti kirjallisena sähköpostitse osoitteeseen neuvonta(at)cancer.fi  tai postitse (Suomen Syöpäyhdistys, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki tai alueelliseen syöpäyhdistykseen), tai henkilökohtaisena käyntinä Suomen Syöpäyhdistyksessä tai alueellisessa syöpäyhdistyksessä. Suomen Syöpäyhdistys ry tai kyseinen alueellinen syöpäyhdistys toimittaa vastaukset antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai osoitteeseen. Sinulla on myös oikeus kannella tietosuoja-asetuksen rikkomuksesta valvontaviranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki, käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, Helsinki, puhelinvaihde: 029 56 66700, sähköposti: tietosuoja(at)om.fi.

Sinulla on myös oikeus kannella tietosuoja-asetuksen rikkomuksesta valvontaviranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki, puh. 029 566 6700, tietosuoja(at)om.fi

Rekisterinpitäjä: Suomen Syöpäyhdistys ry, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa: Terveysosaston johtaja Marika Skyttä, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki. marika.skytta@cancer.fi puh. 044 298 2606

(Tietosuojavastaava: Tapio Luostarinen,  tapio.luostarinen@cancer.fi puh. 050 4647 028)