Siirry suoraan sisältöön

Uudet syöpälääkkeet Suomessa ja Yhdysvalloissa – odotukset ja todellisuus

-webinaari 29.9. kello 9.00 – 11.15

Tervetuloa Syöpäjärjestöjen ja Tampereen yliopiston järjestämään webinaariin, jossa pureudutaan uusiin syöpälääkkeisiin terveydenhuoltojärjestelmän ja lääkepolitiikan näkökulmista.

Webinaarin pääpuhuja, tohtori Anita Wagner kertoo uusien syöpälääkkeiden säätelystä, hinnoittelusta ja korvauksista Yhdysvalloissa. Wagner on Harvardin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan apulaisprofessori ja vierailevana Fulbright-tutkijana Tampereen yliopistossa. Toinen alustus käsittelee Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Eeva Ollilan tuoretta laadullista tutkimusta uusien syöpälääkkeiden merkityksestä, hinnasta ja käyttöönottoprosesseista Suomessa. Webinaarissa on lisäksi Suomen keskeisten asiantuntijoiden kommenttipuheenvuorot ja tilaa yleisökeskustelulle. Lopuksi kuullaan, mitä muutoksia lääkkeiden käyttöönottojärjestelmiin on viime aikoina tehty ja mitä parannuksia seuraavaksi tarvitaan.

Webinaarin alkuosa on englanninkielinen ja loppuosa suomenkielinen. Yleisö voi osallistua keskusteluun sekä sille varattuina ajankohtina että sähköisesti koko tilaisuuden ajan.

Webinaari järjestetään torstaina 29.9. klo 9.00-11.15. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Ilmoittautumiset tilaisuuteen viimeistään 26.9. ilmoittautumislomakkeella.

 

Tilaisuuden ohjelma

 

Avauspuheenvuoro
Juha Pekka Turunen, Pääsihteeri, Syöpäjärjestöt

Keynote address: New cancer drugs in the US: Is new, more, faster also better?
Anita Wagner, Associate Professor,  Department of Population Medicine, Harvard Medical School and Tampere University

Comments from the European and Finnish Perspective
Miia Turpeinen, Hospital Director, Oulu University Hospital, and Professor, University of Oulu

Comments and questions from the audience

Uusien syöpälääkkeiden käyttöönotto Suomessa
Eeva Ollila, Ylilääkäri, Syöpäjärjestöt

Kommenttipuheenvuoro
Annikka Kalliokoski, Päätoimittaja, Duodecim-lehti

Yleisön kysymyksiä ja kommentteja

STM:n terveiset: millaisia muutoksia lääkkeiden käyttöönottoon tarvitaan
Lauri Pelkonen, Johtaja, Hintalautakunta, STM

 

Tilaisuuden puheenjohtajina toimivat Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Juha Pekka Turunen sekä professori Meri Koivusalo Tampereen yliopistosta.

 

 

Puhujien esittelyt

 

Anita Wagner

Kliinisen farmasian ja lääketieteen tohtori Anita Wagner johtaa laajoja tutkimushankkeita lääkkeiden asemasta terveydenhuoltojärjestelmissä. Hänen erityispainopistealueensa on uudet syöpälääkkeet Yhdysvalloissa ja lukuisissa muissa maissa, kuten Kiinassa. Wagner toimii apulaisprofessorina Harvardin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan (Harvard Medical School) väestön terveyden osastolla ja on jäsenenä Harvardin eettisen alan johtajien ryhmässä (Harvard Ethichs Leaders Group). Tällä hetkellä Wagner on Tampereen yliopistossa vierailevana Fulbright-tutkijana.

Eeva Ollila

Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Eeva Ollila on terveydenhuollon erikoislääkäri ja terveyspolitiikan dosentti. Ennen tuloaan Syöpäjärjestöihin hän on toiminut virkamiehenä sosiaali- ja terveysministeriössä, Euroopan komissiossa ja Maailman terveysjärjestössä sekä terveyspolitiikan tutkijana. Hänen tutkimuksensa ovat käsitelleet erityisesti kansallisen ja kansainvälisen terveyspolitiikan rajapintoja sekä sääntelykysymyksiä.