Siirry suoraan sisältöön

Henkilötietojen käsittely vapaaehtoistoiminnassa

Sopimukseen perustuva henkilötietojen käsittely

Suomen Syöpäyhdistys ry  kerää, käsittelee ja käyttää sinusta henkilötietoja, joiden avulla olet tunnistettavissa. Antamasi henkilötiedot tallentuvat WordPress-järjestelmän tietokantaan.

Sinulta pyydetään seuraavat henkilötiedot pakollisena: nimi, osoite ja puhelinnumero. Voit antaa myös sähköpostiosoitteen ja kertoa millaisesta vapaaehtoistyöstä olet kiinnostunut.  Antamasi henkilötiedot joko tallennetaan Suomen Syöpäyhdistys ry:n rekisteriin kokemustoimijoista tai välitetään alueelliselle syöpäyhdistykselle tai valtakunnalliselle potilasjärjestölle.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on pystyä tarjoamaan sinulle vapaaehtoistoimintaa, esimerkiksi tukihenkilötoimintaa. Henkilötietojen käsittely perustuu sopimukseen vapaaehtoisuudesta.

Suomen Syöpäyhdistys ry:ssä, alueellisessa syöpäyhdistyksessä tai valtakunnallisessa potilasjärjestössä antamiasi tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Käsittelijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin vaan ottamalla yhteyttä joko Suomen Syöpäyhdistys ry:hyn tai alueelliseen syöpäyhdistykseen tai valtakunnalliseen potilasjärjestöön.

Antamiasi tietoja ei täydennetä muista lähteistä.

Henkilötietojasi siirretään korkeintaan alueelliseen syöpäyhdistykseen tai valtakunnalliseen potilasjärjestöön.

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan, että joku ottaa sinuun yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, jossa keskustellaan vapaaehtoistoiminnasta. Jos päätät tulla mukaan toimintaan, tietosi kirjataan sen alueellisen syöpäyhdistyksen tai valtakunnallisen potilasjärjestön vapaaehtoisrekisteriin, jonka vapaaehtoiseksi ryhdyt. Tietoja käytetään vapaaehtoistoiminnan koordinoimista varten.

Sinulla on oikeus:

  • päästä henkilötietoihin
  • tietojen oikaisemiseen
  • tietojen poistamiseen
  • henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Voit käyttää oikeuksiasi ensisijaisesti kirjallisena, sähköpostitse tai postitse, tarkista käytäntö kunkin yhdistyksen verkkosivulta. Kyseinen alueellinen syöpäyhdistys, valtakunnallinen potilasjärjestö tai Suomen Syöpäyhdistys ry toimittaa vastaukset antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai osoitteeseen. Sinulla on myös oikeus kannella tietosuoja-asetuksen rikkomuksesta valvontaviranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki, käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, Helsinki, puhelinvaihde: 029 56 66700, sähköposti: tietosuoja(at)om.fi.

Rekisterinpitäjä:  Suomen Syöpäyhdistys ry ja/tai alueellisen syöpäyhdistys tai valtakunnallinen potilasjärjestö.

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa: Susanna Kiuru, etunimi.sukunimi(at)cancer.fi, 050 5237249, Suomen Syöpäyhdistys ry, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki tai yhteyshenkilö alueellisessa syöpäyhdistyksessä tai valtakunnallisessa potilasjärjestössä

Tietosuojavastaava:  Tapio Luostarinen, etunimi.sukunimi(at)cancer.fi, 050 4647028, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki