Siirry suoraan sisältöön

Henkilötietojen käsittely jäsenrekisterissä

Suomen Syöpäyhdistys ry kerää, käsittelee ja käyttää sinusta henkilötietoja, joiden avulla olet tunnistettavissa. Henkilötietosi tallentuvat WordPress-järjestelmän tietokantaan.

Sinulta pyydetään seuraavat henkilötiedot pakollisena: nimi ja postiosoite. Voit antaa vapaaehtoisesti sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja ilmaista halukkuutesi saada Syöpä-Cancer-lehti sekä kirjoittaa lisätietoja vapaamuotoisesti. Henkilötietosi siirretään sen alueellisen syöpäyhdistyksen tai valtakunnallisen potilasjärjestön jäsenrekisteriin, johon haluat liittyä.

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus on pystyä lähettämään sinulle postia, laskun jäsenyydestä, jäsenkirjeen ja/tai Syöpä-lehden. Nimi- ja kotipaikkatietojen käsittely perustuu lakisääteiseen velvoitteeseen (Yhdistyslaki 503/1989) pitää luetteloa yhdistyksen jäsenistä. Muiden henkilötietojen käsittely perustuu sopimuksen täytäntöönpanoon tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseen (mm. jäsenyyden hoito, jäsenviestintä).

Suomen Syöpäyhdistys ry:ssä, alueellisessa syöpäyhdistyksessä tai valtakunnallisessa potilasjärjestössä hakemuksessa antamiasi tietoja käsittelevät vain ne henkilöt, joilla on työnsä puolesta siihen oikeus. Hakemuksen käsittelijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Antamiasi tietoja ei täydennetä muista lähteistä, paitsi mahdollisesti osoitteenmuutostiedot, jotka päivitetään säännöllisesti velvoitteen mukaisesti Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä.

Henkilötietojasi siirretään ainoastaan Suomen Syöpäyhdistys ry:stä alueelliseen syöpäyhdistykseen tai valtakunnalliseen potilasjärjestöön.

Henkilötietojasi säilytetään alueellisen syöpäyhdistyksen tai valtakunnallisen potilasjärjestön olemassaolon ajan.

Sinulla on oikeus

  • päästä henkilötietoihin
  • tietojen oikaisemiseen
  • tietojen poistamiseen
  • henkilötietojen käsittelyn rajoittamiseen
  • henkilötietojen käsittelyn vastustamiseen
  • siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

 

Voit käyttää oikeuksiasi ensisijaisesti kirjallisena sähköpostitse tai postitse, tarkista käytäntö kunkin yhdistyksen verkkosivulta. Kyseinen alueellinen syöpäyhdistys tai valtakunnallinen potilasjärjestö tai Suomen Syöpäyhdistys ry toimittaa vastaukset antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai osoitteeseen. Sinulla on myös oikeus kannella tietosuoja-asetuksen rikkomuksesta valvontaviranomaiselle: Tietosuojavaltuutetun toimisto, PL 800, 00521 Helsinki, käyntiosoite: Ratapihantie 9, 6. krs, Helsinki, puhelinvaihde: 029 56 66700, sähköposti: tietosuoja(at)om.fi.

Henkilötietojesi käsittelyn yhteydessä ei harjoiteta automaattista päätöksentekoa eikä profilointia. Evästeitä ei liitetä henkilötietoihin.

Rekisterinpitäjä:  Suomen Syöpäyhdistys ry ja alueellisen syöpäyhdistys tai valtakunnallinen potilasjärjestö.

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa: Jaana Ruuth, etunimi.sukunimi(at)cancer.fi, 050 493 1701, Suomen Syöpäyhdistys ry, Unioninkatu 22, Helsinki tai yhteyshenkilö alueellisessa syöpäyhdistyksessä tai valtakunnallisessa potilasjärjestössä.

Tietosuojavastaava:  Tapio Luostarinen, etunimi.sukunimi(at)cancer.fi, 050 4647028, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki.