Siirry suoraan sisältöön

Syvärentoutus etänä

Tervetuloa osallistumaan syvärentoutukseen Teamsin välityksellä!

Syvärentoutuksessa kliininen hypnoterapeutti Sanna Ek ohjaa lempeän rentoutusharjoituksen, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä. Sanna on itse sairastanut rintasyövän, ja haluaa nyt tarjota vertaisena rentoutusta, josta on itse hyötynyt paljon:

”Osallistuin omiin syöpähoitoihini aktiivisesti tekemällä paljon rentoutusharjoituksia ja mielikuvatreenejä. Kestin pahaa oloa, pelkoa, kipua ja sairautta paremmin, kun pystyin itse vaikuttamaan omaan mieleeni. Osaan nykyään rauhoittaa itseni aina tarvittaessa.”

Syvärentoutushetkiä järjestetään syksyn aikana kerran kuussa ja joka kerralla on mukana eri teema. Päivät ja teemat ovat

ti 30.1. klo 18-19 Lepo ja rentoutus, sen salliminen itselle.
ti 27.2. klo 18-19 Ajatusten voima ja niiden hyödyntäminen.
ti 26.3. klo 18-19 Tunteet ovat viestintuojia, mitä ne kertovat?
ti 23.4. klo 18-19 Pidä itsestäsi huolta! Mitä toivotus tarkoittaa?

Aluksi Sanna Ek pitää lyhyen alustuksen päivän teemasta ja sen jälkeen seuraa rentoutusharjoitus.

Syvärentoutus lievittää stressiä ja tutkitusti alentaa kortisolitasoja, ja sillä on hyviä vaikutuksia hoidoissa ja toipumisessa. Syvärentoutuksessa aktivoidaan parasympaattista hermostoa, puretaan jännitystiloja ja ollaan keskittyneisyyden tilassa. Mieli saa lepoa ja keho palautuu. Usein syvärentoutus parantaa myös unen laatua seuraavina öinä.

Harjoitusta varten kannattaa varata itselleen mukava paikka, jossa voi olla tunnin rauhassa. Esimerkiksi voi asettua sängylle tai sohvalle, varata lämmintä päälle ja keskittyä kuuntelemaan rentoutusharjoitusta, mieluiten kuulokkeilla.

Ilmoittautumislomakkeelle tästä(avautuu uudessa ikkunassa). Lähetämme liittymislinkin sähköpostiisi viimeistään tapahtumapäivänä

Teams toimii sekä tietokoneella että mobiililaitteella. Kännykkään tai tablettiin pitää asentaa maksuton Microsoft Teams -sovellus. Tietokoneelle ei tarvitse asentaa ohjelmaa vaan Teams toimii myös selaimella, parhaiten Chrome-selaimella.

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)