Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöjen Vertaistukija-koulutus kasvokkain 27.-28.1.2024

Sinä, joka olet sairastanut syövän tai sinulla on kokemus läheisenä syöpään sairastuneen rinnalla

Tule mukaan antoisaan vapaaehtoistoimintaan vertaistukijaksi!

Syöpäjärjestöt hakee uusia vapaaehtoisia vertaistukitoimintaan ja järjestää koulutuksen kasvokkain. Voit  hakea koulutukseen, mikäli hoitojen päättymisestä on kulunut noin 1-2 vuotta ja koet, että sinulla on voimavaroja tukea toista tai olet syöpään sairastuneen rinnalla kulkija läheisenä.

Koulutuksen kesto?
Vertaistukija -koulutus toteutuu viikonlopun 27.-28.1.2024 aikana. Viikonlopun lisäksi koulutukseen kuuluu pieni ennakkotehtävä ja itsenäistä työskentelyä materiaalien pohjalta.

Mitä koulutus edellyttää?
Koulutukseen hakeudutaan tavallisen ihmisen tiedoin ja taidoin. Erilaisuus on toiminnassamme rikkaus ja mahdollisuus. Koulutukseen osallistuminen edellyttää  mahdollisuutta olla läsnä yhteisessä viikonlopussamme ja osallistumista vertaistukijoiden (Vetujen) toiminnan- ja työnohjaukseen, jolla haluamme tukea arvokasta vapaaehtoistoimintaamme.

Mitä saan koulutuksesta?
Koulutuksen jälkeen voit toimia merkityksellisessä vapaaehtoistehtävässä vertaistukijana Syöpäjärjestöissä. Koulutus vastaa sisällöltään 1 opintopistettä (27 tuntia). Koulutuksesta ja vertaistukijana toimimisesta saat myös todistuksen. Syöpäjärjestöt tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllisesti toiminnanohjausta, täydennyskoulutuksia sekä virkistystapahtumia. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten kesken ja sen toteuttavat Suomen Syöpäpotilaat ry, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry ja Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys ry.

Tällä hetkellä Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä toimii koulutettuja vertaistukihenkilöitä mm:

  • vertaistukiryhmän ohjaajina,
  • verkkovertaisryhmän ohjaajina,
  • chat-ohjaajina,
  • toiminnallisen ryhmän ohjaajina (esimerkiksi teeman tai harrastuksen äärellä),
  • luottamustehtävissä,
  • kokemuspuheenvuoroissa,
  • puhelintuessa,
  • henkilökohtaisena vertaistukihenkilönä.

Myös uudenlaista vapaaehtoistoimintaa voimme suunnitella yhdessä. Tapoja toimia vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä on niin monia, kuin meitä toimintaan osallistuvia on! Ideoidaan yhdessä!

Ilmoittautuminen koulutukseen on päättynyt. Seuraava vertaistukijakoulutus toteutuu etätoteutuksena verkossa aikavälillä 8.-29.4.2024. Lisätietoja huhtikuun koulutuksesta:

Syöpäjärjestöjen vertaistukijakoulutus verkossa 8.-29.4.2024 | Suomen Syöpäpotilaat (syopapotilaat.fi)

Kaikkiin hakijoihin olemme yhteydessä tammikuun ensimmäisellä viikolla 2024. Lisätietoja koulutuksesta Suomen Syöpäpotilaat ry:n Miia Merikalliolta, miia.merikallio(at)syopapotilaat.fi.

Lämmin kiitos mielenkiinnostasi vapaaehtois- ja vertaistoimintaamme kohtaan! Yhdessä olemme enemmän – inhimillisen ihmisyyden hyväksi!

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)