Siirry suoraan sisältöön

RELAA! terveysliikunta 3.9.2018 -3.12.2018, maanantaisin klo 14.15-15.45

Liikuntakortti 40e sisältää liikuntaa ryhmässä 1x/vko. Kokeilukerta on ilmainen.

Ryhmä kokoontuu Terviksen tiloissa, Hietalahdenkatu 6.

Ryhmä on kaksikielinen.

 

Liikuntakortti on myynnissä Vaasan toimistolla, Alatori 3, 65100 Vaasa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset, puh. 010 843 6001.  Tai ilmoittaudu tästä

 

”RELAA!”-terveysliikunta syöpään sairastuneille

– Relaa-terveysliikunta koostuu alkulämmittelystä, lihaksia vahvistavasta- ja itsehoito-osiosta sekä loppurentoutuksesta. Mukaan voi tulla melko pian leikkauksenkin jälkeen, kun haavat ovat parantuneet. Jokainen voi osallistua oman kykynsä ja ennen kaikkea tuntemustensa mukaan. Liikunta aloitetaan seisten, osa liikkeistä tehdään istuen ja lopuksi ollaan selinmakuulla lämpimän viltin alla, liikuntaryhmän ohjaajana toimiva Leena Liukkonen(kuvassa oikealla)kertoo.

– Olen saanut vetreyttä kehoon jumpan avulla, vaikka minulla on nivelrikko, olen toipumassa syövästä ja lantioalueen leikkauksesta, Relaa -liikunnassa käyvä Sirpa Havinen (kuvassa vasemmalla) kertoo.

Leena jatkaa, että leikkausalueelle helposti syntyvien arpeutumien ja kiinnikkeiden vuoksi on tärkeää saada verenkiertoa ja nestekiertoa liikkeelle mahdollisimman pian, jolloin ne eivät estä liikettä ja lisää turvotusta.

-Liikkeet tehdään pääsääntöisesti rauhallisesti, ja kun ymmärtää mikä liike vaikuttaa mihinkin lihakseen, osaa käyttää kehoa myös oikein. Liikunnassa opetellaan tiedostamaan omaa kehoa ja sitä kautta myös korjaamaan mahdollisia virheasentoja, Leena tähdentää.

–  Aivot saavat uutta virikettä, kun ollaan välillä silmät kiinni. Lopuksi kehon ja kasvojen itsehoidon avulla keho rauhoittuu entisestään. Loppurentoutus on piste iin päälle.  Näin hengitys syvenee ja unen laatukin paranee, Sirpa kertoo.

Kehossamme on kaikki oleellinen, kunhan vain opimme hoitamaan itseämme!

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)