Siirry suoraan sisältöön

Palliatiivisen hoidon verkkovertaisilta

Mitä palliatiivinen hoito tarkoittaa? Mitä se on ja mitä se ei ole? Mitä tarkoittavat eri hoitolinjat syöpään sairastuessa? Mihin palliatiivisessa hoidossa keskitytään? Mikä on hoitolupaus ja hoidon rajaukset?

Palliatiivisen hoidon hoitolinja herättää paljon tunteita; kysymyksiä, epävarmuutta ja -tietoisuutta, huolta ja pelkojakin. Samalla se on mahdollisuus kokonaisvaltaiseen hoitoon, hyvän elämänlaadun vaalimiseen ja elämänlaatua heikentävien oireiden ennaltaehkäisemiseen sekä hoitamiseen. Palliatiiviseen hoidon hoitolinjassa keskitytään perhekeskeiseen ja hyvään hoitoon. Sairauden hoito ei pääty, vaan sen luonne muuttuu. Vaikka sairauden luonne olisi parantumaton, palliatiivisen hoidon elämänvaiheessa on mahdollista elää hyvää ja merkityksellistä elämää. Jopa vuosien ajan.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan yhteistyössä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa järjestettävään Palliatiivisen hoidon verkkovertaisiltaan! Kohtaaminen on luottamuksellinen mahdollisuus yhdessä vertaisten kanssa sanoittaa ajatuksia, kokemuksia ja tunteita, joiden aika nyt on. Iltaa alustavat palliatiivisen hoitotyön kliininen asiantuntija ja saattohoidon kouluttaja Marjaana Väänänen sekä Suomen Syöpäpotilaat ry:n syöpäsairaanhoitaja, palliatiivisen hoidon asiantuntija Miia Merikallio.

Verkkovertaisilta toteutuu MS Teamsissa. Saat linkin kohtaamiseen ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen tapahtumapäivänä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös esittää toiveitasi ja kysymyksiäsi illalle, jotka huomioidaan alustuksessa. Lisätietoja illasta Suomen Syöpäpotilaat ry:n Miia Merikalliolta, miia.merikallio(at)syopapotilaat.fi.

Ilmoittautuminen:

ilmoittaudu tästä(avautuu uudessa ikkunassa)

Lisätietoa palliatiivisesta hoidosta:

Palliatiivinen hoito | Rintasyöpäyhdistys (europadonna.fi)

Olet lämpimästi tervetullut mukaan yhteiseen iltaamme juuri sellaisena, kuin olet! Illassamme on lupa puhua asioista ja tunteista niiden oikeilla nimillään. On lupa tuntea ja lupa luottaa – yhdessä!

 

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)