Siirry suoraan sisältöön

Munasarjasyövän tietoisuuspäivän potilas-tutkijatapaaminen

Tervetuloa munasarjasyövän tietoisuuspäivän potilas-tutkijatapaamiseen tiistaina 7.5.2024 klo 17-19! Tapaaminen järjestetään Meilahden Siltasairaalassa ja Biomedicumissa sekä verkossa, ja se on suunnattu munasarjasyöpään sairastuneille, läheisille ja tutkimuksesta kiinnostuneille kansalaisille. Siltasairaalan osoite on Haartmaninkatu 4, rakennus 4.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Akatemian lippulaivahanke iCANin(avautuu uudessa ikkunassa) kanssa SPACE(avautuu uudessa ikkunassa), DECIDER(avautuu uudessa ikkunassa), Suomen Gynekologiset Syöpäpotilaat ry(avautuu uudessa ikkunassa) sekä Suomen Syöpäpotilaat ry.

Munasarjasyövän tietoisuuspäivää vietetään vuosittain 8.5.

Potilas-tutkijatapaaminen ti 7.5.2024 MUNASARJASYÖPÄ

Ohjelma

16.45 Ovet aukeavat

17.00 Mitä meneillään munasarjasyövän tutkimuksessa? Dos., erikoislääkäri Anniina Färkkilä ja prof. Sampsa Hautaniemi

17.15 Puhutaan kahvikuppien äärellä siitä, mitä syöpään sairastuneena haluaisit tutkijalta kysyä ja mitä hänelle kertoa? Entä mitä tutkijat haluaisivat tietää? Mukana keskustelussa on Meilahden kampuksella gynekologisia syöpiä tutkivia tutkijoita.

18-19 Tutustumiskäynti laboratorioihin Biomedicum 1:ssä.

Lisätietoa illan kulusta:
Tapaaminen alkaa lyhyellä tutkimusteemojen esittelyllä, mutta pääpaino tapaamisessa on tutustumisella ja keskustelulla kahvikupposten äärellä. Osallistuminen ei vaadi pohjatietoja tutkimuksesta, ja jokainen on lämpimästi tervetullut paikalle omana itsenään.

Mitä haluaisit tutkijalta kysyä? Mitä ajattelet, että tutkijan olisi hyvä tietää ja ymmärtää sairastuneen näkökulmasta? Osa tutkijoista ei tapaa sairastuneita työssään – myös heillä on mielessään kysymyksiä, joista mielellään keskustelisivat kokemusasiantuntijoiden kanssa.

Pidämme huolta siitä, että jokaisen osallistujan on helppo pitää huolta rajoistaan ja päättää, millaisista kysymyksistä on valmis juttelemaan. Keräämme ilmoittautumisen yhteydessä kysymyksiä sekä tutkijoilta, että sairastuneilta ja läheisiltä. Kootuista anonyymeistä kysymyksistä saa tukea keskusteluun.

Ilta päättyy viime vuonna suuren suosion saaneeseen laboratoriokierrokseen.

Mikäli etäosallistujia on riittävästi, voimme järjestää keskusteluosuuden myös verkossa. Tilaisuutta ei tallenneta keskustelevan luonteen vuoksi. Laboratoriokierrokselta otamme viime vuoden tapaan kuvia heille, jotka eivät pääse paikalle itse.

Lämpimästi tervetuloa mukaan uudet ja vanhat tutut!

Ilmoittaudu mukaan tästä(avautuu uudessa ikkunassa).

Kuvia ja tunnelmia viime vuoden tapaamisesta löytyy englanniksi tästä(avautuu uudessa ikkunassa).

 

Lisätietoja iCANin Marketalta: marketta.liljestrom@helsinki.fi / +358 50 336 0952

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)