Siirry suoraan sisältöön

Miten puhua lapselle vakavasta sairaudesta tai kuolemasta?

Miten puhua lapselle sairaudesta ja kuolemasta? Yhteisessä verkkovertaisillassa taidekasvattaja, viestinnän asiantuntija, valokuvaaja Annuska Dal Maso ja Rintasyöpäyhdistyksen sairaanhoitaja, pappi, TT Tiina Huhtanen keskustelevat siitä, miten lasten kanssa voi puhua näistä vaikeista aiheista. Molemmat ovat itse pienten lasten vanhempia.

Kun perheenjäsen tai läheinen sairastuu, lapsi aistii muuttuneen ilmapiirin ja läheistensä tunteet. Annuska on kirjoittanut äitinsä, FL, sosionomi, AMK lehtori Riitta Dal Mason kanssa lapsille ja kasvattajille suunnatun lastenkirjan Sateenkaarenvärinen saunatonttu siitä, miten aihetta voi lähestyä lapsentasoisesti, lapsen tunnetaidot ja kehitystaso huomioiden. Verkkovertaisillassa esitellään kirjan teemoja, tilaa on myös kysymyksille ja keskustelulle.

Verkkovertaisilta toteutetaan verkossa Microsoft Teams-alustalla. Saat viimeistään tapahtumapäivänä  sähköpostiisi liittymislinkin, ohjeet liittymisestä verkkoalustalle ja verkkovertaisryhmän säännöt, joita noudatamme ja kunnioitamme illassa. Ilmoittautuminen iltaan:

Miten puhua lapselle vakavasta sairaudesta tai kuolemasta ilmoittautuminen

 

Kuvat: Annuska Dal Maso, Pia Krasavina

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)