Siirry suoraan sisältöön

Kurssi suolistosyöpää sairastaville, parikurssi SIIRRETTY!

HUOM! Koronavirustilanteen vuoksi kurssi on siirretty järjestettäväksi 26.–30.10.2020. Lue lisää maksuttomasta kurssista ja hae mukaan tästä!

Kurssi on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat sairastaneet tai sairastavat suolistosyöpää. Kurssi on parikurssi, jolloin kurssille voi osallistua yhdessä puolison tai läheisen kanssa. Kurssi on Veikkauksen tukema.

Kurssi tarjoaa tietoa suolistosyövästä, sen hoidoista ja seurannasta. Kurssi antaa mahdollisuuden omien voimavarojesi vahvistamisen, psykososiaalisen tuen saamiseen sekä työkaluja oman ja puolison tilanteen jäsentämiseen ja käsittelyyn. Paneudumme terveellisen ravinnon ja liikunnan merkitykseen oman toipumisen ja hyvinvoinnin kannalta. Käsittelemme lisäksi sairauden mukanaan tuomia muutoksia seksuaalielämässä ja harjoittelemme uusia rentoutusmenetelmiä. Liikumme yhdessä, keskustelemme ja jaamme tunteita sekä ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia kursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, ja niitä ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Kurssit on tarkoitettu joko tiettyä syöpää sairastaville tai kaikille syöpäpotilaille sairaudesta riippumatta. Osaan kursseista voi osallistua yhdessä puolison tai kumppanin tai koko perheen kanssa.

Kurssit järjestetään Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Suurin osa kursseista järjestetään pääsääntöisesti viiden vuorokauden mittaisina jaksoina. Yön yli kestävillä kursseilla kuntoutujat sekä kurssille mahdollisesti osallistuva puoliso tai kumppani tai perhe yöpyvät Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Yöpymiseen sisältyy täysiylläpito.

Lapsille ja nuorille järjestetään myös tunnetaitoryhmiä, jotka kokoontuvat Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa.

Kursseille ja tunnetaitoryhmiin haetaan tietyillä hakulomakkeilla tiettyjen hakuaikojen puitteissa. Oletko kiinnostunut tästä kurssista tai haluaisitko osallistua jollekin toiselle kurssille? Tutustu tästä koko kurssivalikoimaan sekä hakuohjeisiin ja hae rohkeasti mukaan!

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)