Siirry suoraan sisältöön

Kohti KML:n parantavaa hoitoa – potilas-tutkijatapaaminen verkossa

Tapahtumatiedot ja oranssi KML:n tietoisuusnauha

Pohjoismaisessa lääketutkimuksessa tutkittiin uutta yhdistelmähoitoa krooniseen myelooiseen leukemiaan, joka tehostaa puolutusjärjestelmän toimintaa syöpää vastaan. Jatkossa selvitetään, voiko tähän hoitokokeiluun osallistuneilta potilailta lopettaa lääkehoito kokonaan ja voiko tutkimuksen tuloksia hyödyntää myös muissa syöpätyypeissä. Tutkijoiden toiveena ja tavoitteena on, että tulevien vuosien aikana suurella osalla potilaista voidaan puhua taudista parantumisesta.

Järjestämme KML-päivänä 22.9. klo 16-17 potilas-tutkijatapaamisen verkossa. LL, väitöskirjatutkija Jani Huuhtanen kertoo lisää edellä mainitusta lääketutkimuksesta. Huuhtasen puheenvuoron jälkeen on aikaa KML:n tutkimukseen liittyville kysymyksille ja keskustelulle, johon osallistuu myös professori, osastonylilääkäri Satu Mustjoki. Tilaisuuden avaa Aimo Strömberg, EUPATI Suomen puheenjohtaja.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti KML-potilaille ja heidän läheisilleen, mutta mukaan ovat tervetulleita myös muut syöpätutkimuksesta kiinnostuneet. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne on ilmoittautuneiden katseltavissa kuukauden ajan.

Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumisaikaa on tilaisuuden alkuun saakka.

Tapaamisen järjestää Suomen Syöpäpotilaat ry yhteistyössä syöpätutkimuksen lippulaivahanke iCANin kanssa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätiedot Marketalta (marketta.liljestrom@syopapotilaat.fi / 045-1046509)

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)