Siirry suoraan sisältöön

Info- ja keskustelutilaisuus saattohoidon tukihenkilötoiminnasta Pohjanmaan rannikkoseudulla

Keskustelu- ja informaatiotilaisuus koskien saattohoidon vapaaehtoista tukihenkilötoimintaa Mustasaaren Kulttuuritalolla 9.1.2019 klo 17-18.30

Etsimme uusia saattohoidon tukihenkilöitä kulkemaan saattohoitopotilaan ja hänen läheistensä vierellä sekä koti- että sairaalaympäristössä. Aloitimme uuden konseptimme mukaisen toiminnan kevättalvella 2018 ja kokemukset ovat olleet niin rohkaisevia, että olemme päättäneet laajentaa toimintaamme nyt myös Mustasaaren, Vöyrin ja koko Pohjanmaan rannikkoseudun alueelle.

 

Olisiko sinulla aikaa ja halua toimia saattohoidossa olevan potilaan ja hänen läheistensä tukena? Olet empaattinen ja tasapainoinen ihminen, jolla on mahdollisuus lähteä mukaan toimintaan. Toimintaan kaivataan eri-ikäisiä ihmisiä, miehiä ja naisia.

 

Saattohoidossa oleva potilas ja hänen läheisensä tarvitsevat paljon tukea.

 

 

Vapaaehtoinen saattohoidon tukihenkilö ei korvaa hoitohenkilökunnan työtä eikä läheisten tukea, vaan täydentää niitä. Vapaaehtoiset voivat auttaa käytännössä antamalla tukea ja turvaa. Omaiselle tukihenkilö voi antaa mahdollisuuden tarpeelliseen lepotaukoon tai tarjota keskustelukumppanin.

 

Syöpäyhdistys kouluttaa saattohoidon vapaaehtoisia. Osanottajat valitaan hakemusten ja  haastattelujen perusteella. Ruotsinkielinen koulutus järjestetään maaliskuun alussa.

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)