Siirry suoraan sisältöön

Härmä: Eturauhassyöpä, sopeutumisvalmennus parikurssi

SYÖPÄÄN SAIRASTUNEIDEN SOPEUTUMISVALMENNUSKURSSI

Kurssi nro. 70767

Aika 4-8.11.2018

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat syöpään sairastuneet aikuiset, jotka ovat työelämässä, palaamassa työhön, kuntoutustuella tai poissa työelämästä. Syöpään sairastuneiden sopeutumisvalmennuskursseille valitaan kuntoutujia, joilla sairauden ensivaiheen hoito on loppuvaiheessa tai hoitojen seurantavaihe on menossa. Sopiva ajankohta kurssille määräytyy yksilöllisen tilanteen mukaisesti. Osa kursseista on kohdennettu tiettyä syöpäsairautta sairastaville, osa yleisesti syöpää sairastaville, jolloin taustalla voi olla mikä tahansa syöpädiagnoosi.
Kursseja kohdennetaan joko alle tai yli 68-vuotiaille, kurssijaksot ovat 5 vrk ja parikurssille osallistuu myös puoliso.

Tavoitteet

Tavoitteena on työ- ja toimintakyvyn turvaamisen ja parantumisen lisäksi voimavarojen saaminen sairauden kanssa elämiseen, tiedon saaminen ja syventäminen syöpäsairaudesta, hoidosta ja itsehoidosta, terveiden elämäntapojen merkityksen ymmärtäminen, arjessa selviytymiskeinojen löytäminen, toimivan vertaistukiverkoston luominen kotipaikkakunnalle.


Kurssille hakeminen

KELAn kustantamalle kurssille haetaan Kelan hakemuslomakkeella KU132 johon liitetään lääkärin B lausunto, joista molemmista ilmenee kuntoutustarve. KELA osallistuu myös matkakustannuksiin. Kannattaa lähettää hakemus hyvissä ajoin.

Lomakkeen ja ohjeet löydät täältä:
https://www.kela.fi/kuntoutus-ja-sopeutumisvalmennuskurssit-nain-haet

Hinta

Kurssille osallistuminen on maksutonta 

Lisää tietoa

Nina Karlsberg, Härmän kuntokeskus 06-4831490
Jaana Koskela, Pohjanmaan Syöpäyhdistys 010-8436 010

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)