Siirry suoraan sisältöön

EUPATI-opintoryhmässä aiheena lääkkeiden korvattavuus

Vuodenvaihteessa on uutisoitu jälleen lääkekorvauksien vuosiomavastuun kasvamisesta. Lääkkeiden hinnat puhututtavat ja aiheuttavat huolta. Miten Suomessa päätetään siitä, mitkä lääkkeistä ovat korvattavia?

Ke 31.1. klo 17-18.30 EUPATI-opintoryhmässä Zoomissa Lääkkeiden hintalautakunnan (Hila) johtajan tehtävästä juuri sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johtavaksi asiantuntijaksi siirtynyt Lauri Pelkonen kertoo hintalautakunnan toiminnasta ja periaatteista. Potilasjärjestöille on avattu mahdollisuus toimittaa lausuntoja Hilalle liittyen käsittelyyn tuleviin lääkkeisiin. Pelkosen alustuksen jälkeen väitöskirjatutkija Mirjami Tran Minh esittelee tarkemmin potilasjärjestölausuntoja ja kertoo vinkkejä lausuntojen laatimiseen.

Suomen Syöpäpotilaat ry koordinoi EUPATI Suomen toimintaa, mutta tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille kansalaisille sairausryhmään katsomatta. Sisältö on suunnattu erityisesti potilaille ja potilasjärjestöjen edustajille. Ennakkotietoja ei oleteta, mutta tilaisuuksissa alustavilta asiantuntijoilta on aina mahdollisuus kysyä syventäviä kysymyksiä. Keskustelu on opintopiirimme ylpeys ja siihen varataan runsaasti aikaa. Mukaan voi kuitenkin tulla myös vain kuulolle!

Tilaisuutta ei tallenneta.

Voit ilmoittautua mukaan aina tapaamiseen alkuun saakka tämän linkin kautta! Saat osallistumislinkin sähköpostiisi suoraan Zoomista (tarkistathan myös roskapostin puolen).

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Voit tutustua EUPATI Suomen toimintaan verkkosivuillamme.
Lisätiedot info@fi.eupati.eu tai puhelimitse Marketta Liljeström/045-1046509-

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)