Siirry suoraan sisältöön

EUPATI-opintoryhmä: lääkinnälliset laitteet

HUOM.! Tapahtuman päivänmäärä muuttunut!

Lääkinnälliset laitteet ovat lääketieteellisiin tarkoituksiin valmistettuja laitteita tai tarvikkeita. Niitä käytetään terveydentilan, sairauksien tai vammojen havaitsemiseksi, diagnosoimiseksi, valvomiseksi tai hoitamiseksi. Lääkinnällisillä laitteilla tarkoitetaan hyvin laajaa kirjoa laitteita aina laastareista tekoniveliin ja kuvantamislaitteista potilastietojärjestelmiin.

Lääkinnällisien laitteiden käyttöönottoon ja markkinoille saattamiseen liittyy monenlaisia EU-tason säädöksiä ja Fimean määräyksiä. Mitä kaikkea taustalla tapahtuu ennen kuin uusi laite saadaan käyttöön ja markkinoille? Miten turvallisuutta valvotaan?

Keskiviikkona 27.3.2024 klo 17–18 EUPATI Suomen(avautuu uudessa ikkunassa) opintoryhmässä on aiheena lääkinnälliset laitteet. Mukana opintoryhmässä alustamassa on Terveysteknologia ry:n johtava lakiasiantuntija Sandra Liede, joka kertoo lääkinnällisistä laitteista ja niiden säädöksistä. Alustuksen jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle. EUPATIn tuore johtoryhmäläinen, Liikehäiriösairauksien liiton toiminnanjohtaja Johanna Reiman ohjaa keskustelua.

Alustus tallennetaan. Tallennelinkki lähetetään ilmoittautuneille, ja tallenne on katsottavissa kuukauden ajan. Ilmoittaudu mukaan tästä(avautuu uudessa ikkunassa).

Opintoryhmä on kaikille avoin ja maksuton. Opintoryhmä on suunnattu erityisesti potilaille ja potilasjärjestöjen edustajille ja ennakkotietoja ei oleteta, mutta mukaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki, joita aihe kiinnostaa ja keskustelussa voimme sukeltaa myös syvemmälle. Mukaan voi tulla myös vain rennosti kuulolle.

Suomen Syöpäpotilaat ry koordinoi EUPATI Suomen toimintaa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille kansalaisille sairausryhmään katsomatta.

 

Lisätiedot Kaisalta, kaisa.hakkanen@syopapotilaat.fi / 044 765 9222

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)