Siirry suoraan sisältöön

Elämä, jätä ovi auki… -oppaan julkistus

Suomen Syöpäpotilaat ry:n julkaisemassa potilasopassarjassa ilmestyy uusi opas nimeltänsä Elämä, jätä ovi auki… Opas palliatiiviseen hoitoon siirtyvälle ja hänen läheisilleen. Tervetuloa juhlistamaan uutta opasta keskiviikkona 2. kesäkuuta kello 15–16 Teamsin kautta järjestettävään tilaisuuteen. Oppaan kirjoittaja Florence Schmitt kertoo oppaan tärkeästä aiheesta eli siitä, miten palliatiiviseen hoitoon siirtyvää vanhempaa ja hänen läheisiään voidaan tukea.

Oppaan alkusanat:
”Olet ehkä syöpää sairastava äiti tai isä, sairastuneen puoliso, sairastavan äiti, isä, sisar tai veli, kummitäti, sukulainen tai ystävä. Olet ehkä jo aikuistunut lapsi tai sittenkin vielä alaikäinen lapsi, joka osaa jo lukea. Teitä kaikkia pelottaa, ja samalla janoatte tietoa, joka auttaisi teitä elämään sitä elämää, joka juuri nyt avautuu teille eteenpäin.

Tämä pieni kirja on teitä varten. Se yrittää vastata kysymyksiin, varsinkin niihin, joita ei uskalla ajatella ääneen, koska ne ovat niin kipeitä. Mutta kun uskaltaa ajatella ja puhua läheisten kanssa, huomaa, että kestää paremmin murhetta. Yhdessä jaksaa aina paremmin murheita kuin yksin. Toivottavasti tämä opas voisi olla avuksi myös syöpäsairaiden ja heidän läheistensä kanssa työskenteleville alan ammattilaisille.”

Florence Schmitt
FT
Vaativan erityistason psykoterapeutti (perhe- yksilö ja varhaisten vuorovaikutussuhteiden psykoterapeutti)

Aikaa on myös kysymyksille ja keskustelulle. Varaa aika kalenteriisi ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset: kaisa.hakkanen (at) syopapotilaat.fi

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)