Siirry suoraan sisältöön

Vaaleanpunainen kuukausi

Tuuli Lahti

Tuuli Lahti

Roosa nauha kertoo välittämisestä

Loppukesän aurinkoisena päivänä helsinkiläisessä studiossa kokoontui joukko naisia eri puolilta Suomea. Nuorempia ja vanhempia, eri perhe- ja elämäntilanteissa olevia. Heitä yhdisti yksi asia: rintasyöpä kosketti heitä jollain tavalla, omakohtaisesti tai läheisten kautta. Nämä naiset halusivat antaa kasvonsa rintasyövän merkitykselle ja lahjoittaa aikaansa tärkeän asian esille tuomiseen. Ilmassa oli jännitystä ja intoa, kun valoisassa studiossa tehtiin ainutlaatuista videomateriaalia.

Tuo rohkeiden naisten ja tutkija Juha Klefströmin yhdessä tähdittämä video on nyt katsottavanamme. Se kertoo rintasyövästä ja rintojen merkityksestä yhteiskunnassamme.
Katso video(avautuu uudessa ikkunassa)

Elämänsä aikana peräti joka kahdeksas suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään. Tämä sairaus koskettaakin jollain tavalla lähes kaikkia suomalaisia. Siksi rintasyövän voittaminen on koko yhteiskunnan asia.

Lokakuussa rintoihin kiinnitetään aivan erityistä huomiota, kun vietämme rintasyöpäkuukautta. Vaaleanpunaisen kuukauden symboli on Roosa nauha, jonka on tänä vuonna suunnitellut vaatesuunnittelija Katri Niskanen. Katri sai vapaat kädet nauhan suunnitteluun. Hänen kynästään nauhaan syntyivät auttavat kädet, jotka muistuttavat meitä kaikkia siitä, että pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Rinnan päälle kiinnitettynä nauha kertoo välittämisestä ja antaa pienen halauksen kantajalleen.

Roosa nauha -kampanjan avulla jokainen voi osallistua rintasyövän vastaiseen työhön. Silkkistä Roosa nauhaa on saatavana useissa kaupoissa. Myymälöiden kassoilla ne eivät hyödytä ketään, mutta ostettuna ja rinnalle, laukkuun tai muualle esiin laitettuna ne kertovat välittämisestä. Nauhojen ja muiden Roosa nauha -tuotteiden avulla rakennetaan merkittävä pohja syöpätutkijoiden työlle suomalaisten naisten hyväksi.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys elää vuodesta toiseen. Se on joka vuosi omalla tavallaan erityinen. Tänä vuonna olemme nähneet monta hienoa tekoa ja tarjonneet monta upeaa tapaa olla mukana osoittamassa omaa tukeaan. Minuun on tehnyt erityisen suuren vaikutuksen suomalaisten naisten rohkeus videollamme, suunnittelija Katri Niskasen omistautuneisuus ja se, miten olen voinut seurata Roosa nauhan myyntiä lähikaupan kassalla.

Upeaa on ollut myös nähdä monien hienojen vapaaehtoisten perustamat keräyspotit, joiden kunniataulu löytyy kampanjan etusivulta.

Kampanjaan ja Roosa nauhan myyntipaikkoihin voi tutustua verkkosivuilla. Koko nauhan myyntihinta (3 euroa, vähennettynä arvonlisäverolla) lahjoitetaan suomalaiseen rintasyöpätutkimuksen ja neuvonnan hyväksi.

Roosa nauha(avautuu uudessa ikkunassa)

Pienellä eleellä jokaisella on mahdollisuus olla tekemässä suuri teko rintasyöpätutkimuksen ja lähimmäistemme hyväksi.

Hyvää vaaleanpunaista lokakuuta! Vielä ehdit mukaan.