Haemme erityisasiantuntijaa, syövän ehkäisy ja terveyden edistäminen

Haemme Suomen Syöpäyhdistys ry:n terveysosastolle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen erityisasiantuntijaa. Odotamme, että sinulla on laaja-alaista ja vahvaa kansanterveysosaamista liittyen terveyden edistämiseen ja tarttumattomien sairauksien, erityisesti syövän ehkäisyyn.

Työsuhteen alkamisajankohta sopimuksen mukaan. Tehtävä on uusi Suomen Syöpäyhdistys ry:ssä.

Syöpäjärjestöjen tehtävä on ehkäistä syöpään sairastumista sekä edistää sairastuneiden hyvinvointia ja terveyttä. Pyrimme vaikuttamaan terveyspolitikkaan, yhteiskunnan rakenteisiin, terveyttävä tukeviin ympäristöihin ja ehkäisevien terveyspalvelujen saatavuuteen. Teemme syövän ehkäisyn ja terveyden edistämisen osalta laaja-alaista ja tiivistä yhteistyötä monien sidosryhmien kanssa.

Tehtäviisi kuuluu:
• Osallistut erilaisiin projekteihin ja hankkeisiin.
• Tuotat näyttöön perustuvia terveysviestinnän sisältöjä, erityisesti syövän ehkäisyyn ja terveyden edistämiseen liittyen. Kirjoitat mm. erilaisia asiantuntijatekstejä sekä toteutat ulkoista viestintää yhteistyössä viestintäyksikön kanssa.
• Kokoat näyttöön perustuvaa tietoa ja mahdollisesti tuotat tietoa syövän ehkäisyyn ja terveyden edistämiseen liittyvistä aiheista. Tutkittua tietoa hyödynnetään toiminnan sisältöjen toteutuksessa, kehittämisessä ja vaikuttamistyössä.
• Osallistut yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.
• Osallistut erilaisten rahoitushakemusten valmisteluun sekä arviointi- ja raportointitehtäviin.
• Teet yhteistyötä laajojen sidosryhmiemme ja verkostojen kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.
• Teet yhteistyötä median kanssa syövän ehkäisyyn ja terveyden edistämiseen liittyvissä aiheista.

Odotamme sinulta:
• Tohtorin tutkintoa tai ylempää korkeakoulututkinto sekä vankkaa työkokemusta ja osaamista tutkimustyöstä.
• Vahvaa teoreettista ja tiedollista osaamista sekä aiempaa työkokemusta kansanterveydestä ja/tai terveyden edistämisestä, tarttumattomien sairauksien näkökulmasta ja elintapamuutosten tukemisesta.
• Vahvaa projektiosaamista sekä kykyä luennoida ja kouluttaa terveyden edistämisen aiheista.
• Oma-aloitteisuutta sekä itsenäistä työotetta.
• Erinomaisia kirjallisia ja suullisia viestintätaitoja suomeksi kuin toisella kotimaisella kielellä ja englanniksi.
• Olet tiimipelaaja ja sinulla on erinomaiset yhteistyötaidot.
• Kokemusta vaikuttamistyöstä sekä valmiuksia esiintyä mediassa.
Arvostamme lisäksi:
• Ravitsemukseen, painonhallintaan sekä alkoholiin liittyvää substanssiosaamista ja työkemusta.
• Julkisen sote/hyte sektorin tuntemusta.
• Taitoa tieteellisen tiedon tuottamisessa ja hyödyntämisessä esim. systemaattisten katsausten tekeminen.
• Verkostomaista työskentelyotetta.

Tarjoamme sinulle:
• Merkitykselliset ja mielenkiintoiset sekä laaja-alaiset työtehtävät arvostetussa ja isossa kansanterveys- ja potilasjärjestössä.
• Ammattitaitoiset ja mukavat kollegat.
• Joustavan työajan ja etätyömahdollisuuden.
• Erinomaisen työterveyshuollon sekä kattavat lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedut.

Työpaikkamme on savuton.

Suomen Syöpäyhdistys ry:n toimipiste sijaitsee Helsingissä. Teemme töitä hybridisti ja kokoonnumme joustavasti toimistolle.

Toimita hakemuksesi CV:n sekä palkkatoiveesi sähköisesti pe 2.2.2024 mennessä osoitteeseen rekrytointi@cancer.fi. Haastattelut toteutetaan 8.-9.2.2024

Lisätietoja terveysosaston johtaja Marika Skyttä 0415414991 (jätä minulle soittopyyntö tekstiviestillä).

Ikuisesti ikinuori

Osa meistä eläkeläisistä käy retkillä, vierailemme ja virkistymme erilaisissa kohteissa. Käymme myös kuntosalilla ja jumpissa – anteeksi vanha sana, pitäisi olla niska-selkä, pilates, crosstraining, zumba, seniorivenyttely ja ties mikä muu.

Olemme erilaisia, eri kuntoisia ja usein hyvin eri-ikäisiä. Siitä huolimatta välillä tulee mieleen, että joskus erilaisuutta on vaikea hyväksyä. Hissiesimerkkini on kuvaava, vaikkei tapahtumana tärkeä: ollaan siis retkellä ja edessä on kiivettäväksi kymmeniä portaita. Kysyn kaihoisasti hissiä, muutama muu nainen liittoutuu seuraan ja meille osoitetaan hissi. Porukassa on sitten joku joka huikkaa reippaalla äänellä menevänsä portaita, sehän on hyvää liikuntaa. Me ”hissirouvatkin” tiedämme  sen, mutta lonkkiemme, polviemme, sydämemme vaivat tai muut sairaudet vaikeuttavat reipasta porrastreeniä. Muiden puolesta en voi puhua, mutta tämä hissirouva myöntää, että syynä voi olla laiskuukin.

Emme myöskään haluaisi vieraassa tai puolitutussa porukassa lunastaa hissilippuamme levittelemällä epikriisiämme kaikille. Aina sairaudet, vammaisuus tai lääkityksen tuomat rasitteet eivät näy päällepäin.

Esimerkki on joutava, mutta kuvaa montaa sosiaalista tilannetta. En tiedä onko kyse sairauksien ja vanhenemisen pelosta, mutta nuoruus ja terveys ovat normeja joista yritetään pitää kiinni ja edellytetään sitä muiltakin.

Joku aika sitten kerroin 70-vuotispäivistäni, jolloin pöytäseura korjasi hymyillen, että nyt sanoit väärin, kyllä ne olivat vasta 50-vuotispäivät. Tarkoitus oli olla kohtelias, mutta en sitä sellaiseksi kokenut. Ikäni ei ole häpeilyn aihe eikä tavoitteenani ole olla ikuisesti ikinuori, vaan elää mahdollisimman hyvää elämää, krempoista ja rypyistä huolimatta. Tiedän, siihen tarvitaan ponnisteluakin kuten liikuntaa, mutta pitkästä rimpsusta elämäntapaneuvoja kukin  poimii itselleen sopivat ja hylkää toiset – jopa niin hyvän arkiliikunnan kuin portaiden nousemisen.

Erityisen mielenkiintoinen tapa ilmaista ikinuoruutta on biologinen ikä. Sillä mitattuna ihminen voi kuulemma olla jopa parikymmentä vuotta nuorempi (tai vanhempi) kuin ikänsä. En ole törmännyt mittariin, josta minulle selviäisi millainen on nykyisin biologiselta iältään esimerkiksi tyypillinen 50- tai 70-vuotias, joten en osaa arvioida mikä oma biologinen ikäni on.

Entä olemmeko me ”nuorempia” kuin vanhempamme olivat samanikäisinä. Voin verrata itseäni vain äitiini samanikäisenä, 72-vuotiaana.  Arvelen, ettei biologisessa iässämmekään olisi kovin suurta eroa, yhtä vanhoja kumpikin.

 

 

.

Somevaikuttajat kannustavat nuoria kokeilemaan uusia arjen tapoja

 

Jopa 40 prosenttia tekemisistämme toistuu samanlaisena päivästä toiseen eli perustuu tapaan. Onko sinulla tapana torkuttaa herätystä aamuisin, selailla vapaahetkinä somea tai juoda kahvi lounaan jälkeen? Toistamme rutiineja ja tapoja sen kummemmin miettimättä – tai korkeintaan ajattelemme, että tarvitsemme lounaan jälkeen kupin kahvia.  

– Kun pieniä tapoja on monta, alkaa niillä olla oikeasti vaikutusta suoriutumiseen ja jaksamiseen, muistuttaa terveyden edistämisen asiantuntija Tuulia Råmark Syöpäjärjestöistä. 

Syöpäjärjestöjen Fressimpi fiilis muistuttaa, että hyvät arkitavat voivat auttaa terveyden lisäksi myös haaveiden saavuttamisessa, liittyvät ne sitten treenikuntoon, työpaikan saamiseen, sometähteyteen tai vaikka seurustelusuhteeseen. Kaikki tekeminenhän lopulta koostuu pienistä totutuista tavoista. 

 – Isoja muutoksia tulee helposti lykättyä, tai ne epäonnistuvat, kun yritetään muuttaa koko elämä kerralla. Pieni muutos on helpompi tehdä ja sillä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa, Råmark sanoo.  

Esimerkiksi TikTokissa kolmisarvine -nimellä tunnettu Carola Hakola kannustaa pieniin happihyppelyihin kiireisenäkin päivänä – tai jäämään bussista yhtä pysäkkiä liian aikaisin. Happihyppelystä saa lisää virtaa. Lumilautailija Henna Ikola kannustaa tekemään voimautumissoittolistan niihin hetkiin, kun ei oikein jaksaisi.  

Pienestä muutoksesta tulee parempi mieli – ja se voi johtaa toiseen pieneen muutokseen. 

Happihyppelystä voi kasvaa kunnon kävelylenkki tai karkkivälipalan vaihtamisesta omenaan terveellisempi ruokavalio. 

Katso kaikki vinkit https://www.fressis.fi/artikkeli/pieni-muutos-fressimpi-fiilis/

Elisabete Weiderpass IARCin johtoon

Tohtori Elisabete Weiderpass on valittu kansainvälisen syöväntutkimuslaitoksen IARCin uudeksi pääjohtajaksi. Brasilialaisyntyinen Weiderpass oli Suomen ehdokas tehtävään.

Weiderpass on ollut urallaan tutkijana myös Suomen Syöpärekisterissä vuonna 2004 ja on dosentti Tampereen yliopistossa. Tällä hetkellä hänen työnsä jakautuu Norjan syöpärekisterin ja Tukholmassa sijaitsean Karoliinisen instituutin välillä. Hän on mukana myös tutkimuksessa ja koulutuksessa Norjan arktisessa yliopistossa ja Folkhälsanissa Suomessa.

 

Etsimme kesän ajaksi neuvontahoitajaa Helsinkiin

Suomen Syöpäyhdistys hakee Syöpäjärjestöjen valtakunnalliseen neuvontapalveluun Helsinkiin määräaikaista

SAIRAANHOITAJAA /TERVEYDENHOITAJAA 4.6.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Työhön kuuluu ensisijaisesti syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä ohjaus ja neuvonta sekä yhteistyö Syöpäjärjestöjen eri toimijoiden kanssa.

Valtakunnallinen neuvontapalvelu vastaa potilaiden ja heidän läheistensä sekä syövästä lisää tietoa haluavien henkilöiden kysymyksiin puhelimitse, sähköpostitse ja reaaliaikaisesti verkkokeskustelussa.

Edellytämme hakijalta sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan koulutusta, suomalaisen terveysjärjestelmän vankkaa tuntemusta ja työkokemusta sekä itsenäistä työskentelyotetta. Lisäksi edellytämme syövän hoidon tuntemusta, tietotekniikan valmiuksia ja innokkuutta uuden oppimiseen ja kehittymiseen. Syöpäsairaanhoidon täydennyskoulutus ja toisen kotimaisen kielen hallinta katsotaan eduksi.

Tehtävä on aluksi määräaikainen ajalla 4.6. – 31.8.2018. On todennäköistä, että tehtävä jatkuu myös tämän ajan jälkeen.

Lisätietoa tehtävästä antavat valtakunnallisen neuvontapalvelun päällikkö Taina Häkkinen puh. 050 441 8588 etunimi.sukunimi@cancer.fi tai neuvontahoitaja Tutta Kosonen puh. 050 441 9567. Yhteydenotot puhelimitse mielellään klo 9-15.

Vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen pyydetään lähettämään 23.05.2018 klo 16 mennessä ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen rekrytointi@cancer.fi