Siirry suoraan sisältöön

Julisteet ja kortit

Julisteita eri terveysaiheista.

Aurinko

Näin rasvaan itse -juliste

Lataa juliste tästä(avautuu uudessa ikkunassa) tai tilaa osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi

Lue lisää materiaalitilauksiin liittyvästä henkilötietojen käsittelystä

Näin suojaat lapsen ihon -juliste

Juliste on A2 kokoinen.

Lataa juliste (pdf) esikatselua varten ja tilaa osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi

Ruotsinkielinen juliste Så här skyddar du ditt barns hud (pdf)

Tupakka ja nuuska -julisteet

Kolmen julisteen sarja, jossa aiheina tupakoinnin lopettamisen hyödyt, nuuska ja suun terveys sekä tupakka ja seksuaaliterveys. Julisteet kertovat tupakoimattomuuden ja nuuskattomuuden hyödyistä positiivisella, selkeällä ja kiinnostavalla tavalla.

Koko:  juliste  48 x 68 cm

Kohderyhmä:  yläkouluikäiset ja toisen asteen opiskelijat

Lataa juliste alta klikkaamalla kuvia tai tilaa osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi

 

Fressis-julisteen kuva.Fressis julisteen kuvaFressis-julisteen kuva.

Lataa julisteet ruotsiksi alla olevista linkeistä

Nuuska- ja suun terveys(avautuu uudessa ikkunassa)

Tupakka- ja seksuaaliterveys(avautuu uudessa ikkunassa)

Tupakoinnin lopettaminen(avautuu uudessa ikkunassa)

Nuuskaton urheilu -julisteet

Nuuskaton urheilu -toimintamalli sisältää työkaluja seuratoimijoille ja valmentajille nuuskattomuuden huomioimiseen pelisäännöissä ja seuratoiminnan arjessa. Lisäksi se sisältää välineitä nuuskan haitoista kertomiseen ja nuuskan käytön puheeksiottoon. Toimintamalli on kehitetty Syöpäjärjestöjen, EHYT ry:n ja Suomen Olympiakomitean yhteistyönä.

Julisteet löytyvät suomeksi ja ruotsiksi. Niitä voi tilata ilmaiseksi urheiluseurojen ja lajiliittojen käyttöön, esimerkiksi urheilutiloihin ja muuhun markkinointiin.

Lataa juliste tai tilaa osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi

Nuuskaton urheilu -juliste (pdf)

Nuuskaton urheilu -juliste ruotsiksi (pdf)

Nikotiiniton oppilaitos -julisteet

Nikotiiniton amis -toimintamalli sisältää konkreettisia työkaluja ja toimintamalleja osaksi oppilaitoksen arjen rakenteita. Oppilaitoksen nikotiinittomuudesta ja siihen liittyvistä käytännön toimenpiteistä viestitään oppilaitoksen henkilöstölle, opiskelijoille ja huoltajille sekä keskeisille yhteistyötahoille.

Nikotiinittomuudesta viestitään mm. oppilaitoksen kotisivuilla, Intrassa ja aloittavien opiskelijoiden perehdytyksessä. Nikotiinittomuus näkyy myös sosiaalisessa mediassa, infotauluilla ja oppilaitoksen tiloissa esimerkiksi julisteilla.

Julisteet löytyvät suomeksi ja ruotsiksi. Niitä voi tilata ilmaiseksi oppilaitoksiin osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi. Julisteiden koko on A3.

Ammattilainen pitää itsestään huolta -poster (pdf)

Proffsen tar hand on sig själva -poster (pdf)

Erovirasto-juliste

Juliste kertoo nuorille ja nuorille aikuisille Erovirasto-appista, josta saa tietoa ja tukea ja kannustusta tupakan polton ja nuuskan käytön lopettamiseen.

Juliste on tarkoitettu Erovirasto-appin esittelyyn paikkoihin, joissa ko. tuotteita käyttävät nuoret liikkuvat (esim. oppilaitokset, nuorisotilat, harrastuspaikat, terveyskeskukset, hammashoitolat jne.)

Lisäksi kannattaa ohjata nuoria Fressiksen lopettamisen tuen(avautuu uudessa ikkunassa) sisältöihin ja hyödyntää sivuja oman työn tukena.

Lisätietoa Erovirasto-appista: https://www.fressis.fi/erovirasto(avautuu uudessa ikkunassa)

Kortit

Erovirasto-app esitekortti

Erovirasto-appissa kannustetaan nuoria ja nuoria aikuisia tupakan ja nuuskan käytön lopettamisessa.
Kortti on tarkoitettu appin esittelyyn tupakoiville ja nuuskaa käyttäville nuorille ja sen voi jakaa heille esimerkiksi keskustelun yhteydessä.

Lisäksi kannattaa ohjata nuoria Fressiksen lopettamisen tuen(avautuu uudessa ikkunassa) sisältöihin ja hyödyntää sivuja oman työn tukena.

Lisätietoa Erivorasto-appista: https://www.fressis.fi/erovirasto(avautuu uudessa ikkunassa)

Röökikroppa-esite

Esite kertoo vuonna 2019 avatusta uudistuneesta Röökikroppa-palvelusta, joka esittelee tupakan ja nuuskan haittoja elimistössä interaktiivisesti. Röökikroppaa voi hyödyntää muun muassa terveystiedon opetuksessa. Röökikroppa toimii suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja tanskaksi.

Esite on tarkoitettu Röökikropasta tiedottamiseen nuorille ja nuorten lähiaikuisille, jotka voivat hyödyntää Röökikroppaa omassa työssään. Esitettä voi hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa tai tapahtumissa, joissa tavoitetaan nuoria ja nuorten lähiaikuisia eri toimintaympäristöistä.

Röökikroppa-esite(avautuu uudessa ikkunassa) (pdf)