Siirry suoraan sisältöön

Julisteet ja kortit

Julisteita eri terveysaiheista.

Aurinko: Näin rasvaan itse -juliste

Lataa juliste tästä(avautuu uudessa ikkunassa) tai tilaa osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi

Lue lisää materiaalitilauksiin liittyvästä henkilötietojen käsittelystä

Fressis-juliste

Juliste kertoo nuorille Fressis-palvelusta, josta saa tietoa ja tukea terveyteen ja terveellisiin elintapoihin liittyvistä asioista. Fressis.fi(avautuu uudessa ikkunassa)-sivustolta löytyy monipuolista sisältöä mm. tietopankeissa, artikkeleissa ja testeinä. Sivustoa tukevat sosiaaliset mediat.

Juliste on tarkoitettu Fressiksen esittelyyn paikkoihin, joissa nuoret liikkuvat (esim. koulut, nuorisotilat, harrastuspaikat, terveyskeskukset, hammashoitolat).

Fressis-juliste (avautuu uudessa ikkunassa)(pdf)

Tupakka ja nuuska -julisteet

Kolmen julisteen sarja, jossa aiheina tupakoinnin lopettamisen hyödyt, nuuska ja suun terveys sekä tupakka ja seksuaaliterveys. Julisteet kertovat tupakoimattomuuden ja nuuskattomuuden hyödyistä positiivisella, selkeällä ja kiinnostavalla tavalla.

Koko:  juliste  48 x 68 cm

Kohderyhmä:  yläkouluikäiset ja toisen asteen opiskelijat

Lataa juliste alta klikkaamalla kuvia tai tilaa osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi

 

Fressis-julisteen kuva.Fressis julisteen kuvaFressis-julisteen kuva.

Lataa julisteet ruotsiksi alla olevista linkeistä

Nuuska- ja suun terveys(avautuu uudessa ikkunassa)

Tupakka- ja seksuaaliterveys(avautuu uudessa ikkunassa)

Tupakoinnin lopettaminen(avautuu uudessa ikkunassa)

Kortit

Fressis-kortti

Kortti kertoo Fressis-palvelusta, josta saa tietoa ja tukea terveyteen ja terveellisiin elintapoihin liittyvistä asioista. Fressis.fi(avautuu uudessa ikkunassa)-sivustolta löytyy monipuolista sisältöä mm. tietopankeissa, artikkeleissa ja testeinä. Sivustoa tukevat sosiaaliset mediat.

Kortti on tarkoitettu Fressiksen esittelyyn nuorille ja nuorten kanssa toimiville aikuisille, jotka voivat ohjata nuoria Fressikseen etsimään tietoa. Esitettä voi hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa tai tapahtumissa, joissa tavoitetaan nuoria ja nuorten lähiaikuisia eri toimintaympäristöistä.

Fressis-kortti(avautuu uudessa ikkunassa) (pdf)

Nikedu-kortti

NikEdu.fi(avautuu uudessa ikkunassa)-sivusto on opettajille, oppilaitosten johdolle, vanhemmille, nuoriso-ohjaajille ja muille nuorten lähiaikuisille suunnattu sivusto, joka tarjoaa tietoa ja materiaaleja nuorten nikotiinittomuuden edistämiseksi. Esimerkiksi opettajille eri kouluasteilla NikEdu tarjoaa valmiita tehtäviä ja tuntimalleja.

Kortti on tarkoitettu NikEdusta tiedottamiseen kohderyhmälle eli sitä voi hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa tai tapahtumissa, joissa tavoitetaan nuorten lähiaikuisia eri toimintaympäristöistä.

Röökikroppa-esite

Esite kertoo vuonna 2019 avatusta uudistuneesta Röökikroppa-palvelusta, joka esittelee tupakan ja nuuskan haittoja elimistössä interaktiivisesti. Röökikroppaa voi hyödyntää muun muassa terveystiedon opetuksessa. Röökikroppa toimii suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi ja tanskaksi.

Esite on tarkoitettu Röökikropasta tiedottamiseen nuorille ja nuorten lähiaikuisille, jotka voivat hyödyntää Röökikroppaa omassa työssään. Esitettä voi hyödyntää erilaisissa tilaisuuksissa tai tapahtumissa, joissa tavoitetaan nuoria ja nuorten lähiaikuisia eri toimintaympäristöistä.

Röökikroppa-esite(avautuu uudessa ikkunassa) (pdf)