Suomen tärkein apuraha

Meillä on unelma, että saamme asua maassa, jossa kukaan ei kuole syöpään. Lahjoita Suomen suurimpaan syövänvastaiseen keräykseen.

Psykososiaalisen syöpätutkimuksen apurahat

Psykososiaalinen syöpätutkimus tutkii psyykkisiä ja sosiaalisia tekijöitä, jotka vaikuttavat esimerkiksi syövän syntyyn, vaaratekijöihin, toteamiseen sekä syövän eri vaiheisiin. Tutkimuksen kohteena voi olla myös sosiaalinen ympäristö kuten perhe ja työelämä.

Syöpäsäätiö jakaa apurahoja psykososiaaliseen syöpätutkimukseen. Apurahaa voidaan myöntää myös perusteellisen tutkimussuunnitelman valmisteluun.

Psykososiaalisen syöpätutkimuksen apurahat vuona 2017

Prof. Teuvo Tammela (Tampere) ja tutkimusryhmä, 150 000 €, Eturauhassyöpäpotilaan kokemus hoidon jälkeisestä elämänlaadusta: lomakeaineistoja ja haastatteluja hyödyntävä seurantatutkimus. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen kaksivuotinen apuraha.

 FT, PsM Ulla-Sisko Lehto (Helsinki) ja tutkimusryhmä, 30 000 €, Valtakunnallinen kysely eturauhassyöpään sairastuneille miehille. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen yksivuotinen apuraha.

 FT Jouko Miettunen (Oulu) ja tutkimusryhmä, 30 000 €, Psykososiaalisten tekijöiden vaikutukset syöpien hoidossa. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen yksivuotinen apuraha.

Yhteensä 3 apurahaa, 210 000 €

Myönnetyt apurahat 2016

Myönnetyt apurahat 2015

Lisätietoja Syöpäsäätiön apurahoista:
apurahakyselyt@cancer.fi
050 405 8273

Syöpäsäätiön tieteellisten apurahahakemusten ja myönnettyjen apurahojen käsittelyssä syntyy henkilötietorekisteri. Ohessa rekisterin rekisteriseloste.

Rekisteriseloste (pdf)