Siirry suoraan sisältöön

Psykososiaalisen syöpätutkimuksen apurahat

Psykososiaalinen syöpätutkimus tutkii psyykkisiä ja sosiaalisia tekijöitä, jotka vaikuttavat esimerkiksi syövän syntyyn, vaaratekijöihin, toteamiseen sekä syövän eri vaiheisiin. Tutkimuksen kohteena voi olla myös sosiaalinen ympäristö kuten perhe ja työelämä.

Syöpäsäätiö jakaa apurahoina vuosittain yli 5 miljoonaa euroa. Syöpäsäätiö ja sen rahastot jakavat apurahoja vuosittain yli sadalle tutkijalle tai tutkimusryhmälle.

 Syöpäsäätiön juhlavuoden 2018 apurahat
Hakuaika on 1.6. – 24.8.2018. Hakuaika päättyy 24.8.2018 päivän päättyessä.

Hae juhlavuoden apurahaa

Tietosuojasta apurahan hakijalle

Syöpäsäätiö sr kerää, käsittelee ja käyttää sinusta henkilötietoja, joiden avulla olet tunnistettavissa. Henkilötietosi tallennetaan Syöpäsäätiö sr:n apurahahakemusten tietokantaan.  Lue lisää

Keväällä jaetaan matka-apurahat. Syksyllä jaetaan suurapurahat, muut tutkimusryhmille tarkoitetut apurahat, väitöskirja-apurahat ja tuetaan psykososiaalisen syöpätutkimuksen hankkeita.

Hakuajat ovat vuosittain tutkimusapurahoille kesä-elokuussa ja matka-apurahoille helmikuussa.

Ohjeita apurahoja hakeville

Syöpäsäätiö jakaa apurahoja psykososiaaliseen syöpätutkimukseen. Apurahaa voidaan myöntää myös perusteellisen tutkimussuunnitelman valmisteluun.

Psykososiaalisen syöpätutkimuksen apurahat vuona 2017

Prof. Teuvo Tammela (Tampere) ja tutkimusryhmä, 150 000 €, Eturauhassyöpäpotilaan kokemus hoidon jälkeisestä elämänlaadusta: lomakeaineistoja ja haastatteluja hyödyntävä seurantatutkimus. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen kaksivuotinen apuraha.

 FT, PsM Ulla-Sisko Lehto (Helsinki) ja tutkimusryhmä, 30 000 €, Valtakunnallinen kysely eturauhassyöpään sairastuneille miehille. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen yksivuotinen apuraha.

 FT Jouko Miettunen (Oulu) ja tutkimusryhmä, 30 000 €, Psykososiaalisten tekijöiden vaikutukset syöpien hoidossa. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen yksivuotinen apuraha.

Yhteensä 3 apurahaa, 210 000 €

Myönnetyt apurahat 2016

Myönnetyt apurahat 2015

Lisätietoja Syöpäsäätiön apurahoista:
apurahakyselyt@cancer.fi
050 405 8273

Syöpäsäätiön tieteellisten apurahahakemusten ja myönnettyjen apurahojen käsittelyssä syntyy apurahahakemusten tietokanta -niminen henkilörekisteri. Ohessa on tietoa rekisterin henkilötietojen käsittelystä.

Tietoa henkilötietojen käsittelystä