Vapaaehtoistyö

Mitä enemmän Syöpäjärjestöillä on vapaaehtoisia, sitä paremmin pystymme auttamaan syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Jos sinulla on halua auttaa, tule mukaan Syöpäjärjestöjen toimintaan!

Tule vapaaehtoiseksi

Liity jäseneksi

Syöpäjärjestöjen toimintaa voi tukea myös lahjoittamalla.

Lahjoita (Syöpäsäätiö)

Syöpäjärjestöjen vapaaehtoiset ovat yhdistysten kulmakivi. Kaikkien vapaaehtoisten osallistuminen on arvokasta, jotta työ syöpää sairastavien ja heidän läheistensä parissa voi jatkua. Vapaaehtoistyön vaihtoehtoja on useita. Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistyöntekijä voi tehdä talkootöitä, antaa vertaistukea tai jakaa kokemuksiaan kokemuskouluttajana.

Tukihenkilöt

Haluan tukihenkilön

Suomen Syöpäyhdistykseen kuuluu 12 alueellista syöpäyhdistystä ja kuusi valtakunnallista potilasjärjestöä. Jäsenjärjestöt vastaavat vapaaehtoistoiminnasta.

Järjestöaktiivi

Osallistuminen kerho- ja osastotoimintaan on luonteva tapa olla mukana syöpäyhdistysten työssä. Syöpäyhdistysten osastot ja kerhot toimivat paikallisella tasolla.

Yhdistyksissä on tarvetta monenlaiselle osaamiselle ja mahdollisuus osallistua toimintaan juuri sen verran kuin itselle tuntuu sopivalta.

Järjestöaktiivi voi tulla mukaan pihalle, torille tai kokouksiin. Esimerkiksi talkoo- tai kerhotoimintaan voi osallistua kuka vain.

Valtakunnallisten potilasyhdistysten ja alueellisten syöpäyhdistysten sekä niiden alaisuudessa toimivien paikallisosastojen hallitukset, työryhmät ja toimikunnat toimivat vapaaehtoisvoimin. Kerho- ja osastotoimintaa on tarjolla useimmissa yhdistyksissä.

Lisätietoa toiminnasta saa yhdistysten verkkosivuilta.

Syöpäyhdistykset