Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiön vuoden 2019 apurahat haettavana

Syöpäsäätiön apurahoja voi hakea syövän biologista, kliinistä, epidemiologista ja psykososiaalista tieteellistä tutkimusta varten.
Hakuaika on 1.6. – 23.8.2019.

Syöpäsäätiö painottaa hakemusten arvioinnissa hankesuunnitelman tieteellistä tasoa ja realistisuutta, hakijan tieteellisiä ansioita ja hankkeen relevanssia syöpätutkimuksen näkökulmasta.

Apurahoilla tuetaan ensisijaisesti Suomessa tehtävää tutkimustyötä. Haettavana on kolme 450 000 euron suuruista kolmivuotista suurapurahaa, joista kaksi syöpätutkimukseen ilman erityistä kohdennusta. Kolmas 450 000 euron suurapuraha on nimetty Professori Sakari Mustakallion suurapurahaksi kliiniseen syöpätutkimukseen. Kliinisellä tutkimuksella tarkoitetaan tässä erityisesti kliinisiä interventiotutkimuksia ja syövän varhaista diagnostiikkaa parantavia tutkimuksia.

Apurahat myönnetään syöpätautien tieteelliseen tutkimustyöhön yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Väitöskirja-apurahan suuruus on 3 000 – 5 000 euroa ja sen voi saada vain kerran.

Apurahat myönnetään Syöpäsäätiön tieteellisistä rahastoista tai yleisistä käyttövaroista. Rahastojen nimet ja käyttötarkoitukset ovat luettavissa Syöpäjärjestöjen verkkosivuilla www.syopajarjestot.fi/apurahat.

Tänä vuonna Syöpäsäätiön kautta jaetaan myös Tellervo Edessalon säätiön apuraha (50 000 euroa), joka kohdistetaan munasarjasyövän varhaistoteamiseen ja/tai munasarjasyövän tutkimukseen sekä Urho Känkäsen säätiön (5 000 euroa) väitöskirja-apuraha.

Hakuohjeet

Hakemuslomake täytetään verkossa. Hakemukseen liitetään tutkimussuunnitelma ja vastuullisen tutkijan julkaisuluettelo vuosilta 2014–2019 ja ne lähetetään Syöpäsäätiöön hakulomakkeen mukana sähköisesti. Hakemuksia ei voi täydentää hakuajan päättymisen jälkeen. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta käsittelyyn. Myöskään ohjeista poikkeavalla tavalla laadittuja hakemuksia ei käsitellä.

Hakuohjeet ja linkki hakuohjelmaan löytyvät verkkosivuilta osoitteesta www.syopajarjestot.fi/apurahat.

Syöpäsäätiö on ottanut käyttöön kansainvälisen Researchfish®-raportointipalvelun. Hakiessaan apurahaa Syöpäsäätiöltä hakija sitoutuu raportoimaan tutkimuksestaan tätä palvelua käyttäen. Lisätietoa Researchfish®-palvelusta annetaan rahoituspäätöksen yhteydessä ja verkkosivuilla.

Syöpäsäätiö ei myönnä tutkimusapurahoja sellaiselle tutkijalle tai tutkimusryhmälle, joka saa varoja tupakkateollisuudelta. Tupakkateollisuudeksi luetaan yhtiö tai yhtiörypäs, joka saa tuotoistaan valtaosan tupakkatuotteiden valmistamisesta tai markkinoinnista.

Myönnetyt apurahat julkistetaan marraskuussa.

Lisätiedot:
apurahakyselyt@cancer.fi ja puh. 050 413 1456