Siirry suoraan sisältöön

PERUTTU/Lappeenranta: Rinnakkain huomiseen -ilta

Tapahtuma on peruttu koronatilanteen kiihtymisvaiheen vuoksi

Willow Tit esittää: Facebook-live, Amethyst ensi-ilta 21.10. klo 18 (avautuu uudessa ikkunassa)

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry täyttää 15 vuotta tänä vuonna. Juhlavuotemme teemana on Rinnakkain huomiseen ja haluamme korostaa elämänlaadun ja hyvinvoinnin merkitystä rintasyöpään sairastuneille. Rintasyövästä huolimatta oikea aika elää on juuri nyt. Kuljetaan rinnakkain huomiseen!

Lappeenrannassa vietämme iltaa Kulttuuritila Nuijamiehessä 21.10. klo 18-20.

Illan ohjelma

18.00  Tervetuloa
18.20  Rapu – nukketeatterisoolo naiskeholle ja ravulle, esittäjä Laura Sillanpää
19.05  Runoesitys, Heidi Piilisen tekstin esittää Merja Kananen
19.15  Arjen Paikka Vaikka – animaatio , Sari Nyman
19.30  Burleski-esityksiä: Willow Tit Jyväskylästä ja Lappeenranta Burleskin ryhmä Ou Mai
20.00  Tilaisuus päättyy

Mahdollisuus ostaa Roosa-nauhoja ja Heidi Piilisen runokirjoja.

Lisätietoja ohjelmasta

Rapu on nukketeatterisoolo, joka yhdistää nukkeja, tarinankerrontaa sekä fyysistä näyttelijäntyötä. Esitys kertoo naisen ja ravun katastrofaalisesta kohtaamisesta rankkasateen aikana. Se kertoo paitsi sairauden myös outouden pesiytymisestä omaan kehoon.

Arjen Paikka Vaikka

Arjen Paikka Vaikka -animaatiosta tekijä Sari Nyman kertoo näin: ”Sairastuin levinneeseen rintasyöpään neljä vuotta sitten. Minun tapani käsitellä kokemusta on kuvallinen. Puolessatoista vuodessa syntyi ensimmäinen oma animaatio, joka kertoo millaisten teemojen kanssa sairastunut elää.”

 

”Hetkessä kaikki muuttuu -runokirja on syntynyt kulkiessani hoitopolkuani. Sen päähenkilö on levinnyt rintasyöpä Carcinoma ductale gradus 3 T2N1. Runoissa käsittelen kuolemaa, sen pelkoa, unettomuutta ja sitä miten elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Toivon että kirjani voisi toimia apuna syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen” kertoo Heidi Piilinen. Kun elämä yht’äkkiä muuttuu turvallisten rutiinien vaihtuessa epätietoisuuteen tulevasta, on pysähdyttävä etsimään uutta suuntaa. Tappio voi kääntyä voitoksi, suru kauniiksi iloksi. Hetkessä kaikki voi muuttua.

 

Alkuperäinen tapahtumasivu (avautuu uudessa ikkunassa)